Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

29 Mayıs 2009 Cuma

Tesadüfi konuşma

Belediye bürokratlarının büyük bölümünü tanımam. Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Türksoy’un Karabağlar Belediyesi’ne başkan yardımcısı olarak gitmesinin ardından boşalan koltuğa oturan ve yaklaşık 1 yıldır Balçova’da görevini yürüten İzmir’in ilk ve tek bayan ilçe emniyet müdürü, evli ve 3 çocuk annesi Ferda Eser’i de tanımazdım önceki güne kadar…
Tesadüfen bir kafede karşılaştık. Ve tabii konuşma bizi Büyükşehir’e kadar taşıdı.
Öncelikle kendisinin sadece bir polis olarak tanıtılmasından ve belediyecilik yapamayacağı yönündeki eleştirilerden rahatsız… “Ben kamu yönetimi okumuş, üstelik pedagoji formasyonu sahibi biriyim” diye başladı söze…
Kemeraltı konusunda sivil toplum örgütleri, esnaf, kurumlar arası ilişkiler üzerine fotoğraf çektiğini ardından sorunun özüne yönelik tespitlerde bulunacağını belirten Eser, bu konuda en çok İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na güveniyor.657’ye tabii bir devlet görevlisi olarak belediyeciliği benimsediğini de söyleyen Ferda Eser, gerçekten iddialı… Umarım Kocaoğlu da Eser’in bu isteğini sürdürmesini sağlar.Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı’nın benimle konuştuğu için eksi puan almayacağını da umuyorum.Konuşma sırasında küçük kardeş Hasan Tahsin de vardı, belki Hasan Tahsin isminden dolayı eksi puanın bir bölümü silinebilir.

***

Ferda Eser ile konuştuğumuz sırada bir taksi sürekli korna çalarak yol istiyordu.
Neden?
Çünkü içeride bir çocuk vardı ve taksi şoförü çocuğu Behçet Uz Çocuk Hastanesi Acil Servisi’ne yetiştirmek için olağanüstü efor sarf ediyordu. O bölgenin en büyük sorunu bu. Kim bilir kaç çocuk, kenara park eden araçlar, tren şeklinde uzayan belediye otobüsleri nedeniyle dakikalarca can çekişmek zorunda kalmıştır.
Eser, bu konu üzerine de somut adımlar atıldığını, yakında bölgede yeni düzenleme yapılacağını söyledi. Umarım bu düzenleme de süre açısından metroya benzemez.Ferda Eser ile birlikte Büyükşehir’deki 5 genel sekreter yardımcısından 3’ü bayan olmuş. Kocaoğlu’nun danışmanlarının ve daire başkanlarının büyük bölümünün bayan olduğu düşünülür ise, şehri-eminimizin bir bayan takıntısı olduğu sonucuna varabilir miyim?Bilmiyorum, eğer istatistikler beni yanıltmıyor ise varabilirim. Kocaoğlu’nun seçim öncesi CHP Lideri Deniz Baykal’a, “Konak ve Karşıyaka belediye başkanlarını, Bayraklı ve Karabağlar’a kaydıralım, onların yerlerine bayan adaylar koyalım” önerisinde bulunduğunu da dikkate alırsak bu tespitin doğruluk payı daha da netleşir sanırım.

NOT 1: Son günlerde bazı il yöneticilerinde hararetli çalışmalar görüyorum. Özellikle Büyükşehir ihaleleri ile ilgili olanların sayıları artmaya başlamış.

NOT 2: İzmir Büyükşehir Belediyesi seçim sonrası şirketlerinin olağanüstü genel kurullarını yapıyor. Eğer yeni yönetim ve denetleme kurulu üyelerinin tam listelerini alabilirsek, önümüzdeki 5 yılın ekibini daha iyi tanıyabileceğiz.

YENİGÜN 29 - 05 - 2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder