Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

13 Mayıs 2009 Çarşamba

İzmir’de yeni roller

Hakikaten karmakarışık bir dönemin içindeyiz.
Kimin eli kimin cebinde belli değil.
Daha önce ekip olanlar dağılıyor, yeni ekipleşmeler oluşmaya başlıyor.
Gaziemir’de yaşananlar, Karabağlar’da gündeme gelenler, Çiğli’deki değişim süreci, Kent A.Ş. işçileri konusu, Aziz Kocaoğlu’nun duruşu, il başkanlığının tavrı, tüzük kurultayının mahkemeye taşınması, tüzüğün bir türlü yürürlüğe girmemesi, CHP’nin iki tüzük sahibi olması, genel merkezde oluşturulmaya çalışılan yeni güç odakları, siyahlaşan ekibin beyazlaşma çabaları, Kemal Karataş’ın rolü…
Tüm bu gelişmelerin patlayacağı yer İzmir…
Bomba İzmir’e kondu ve fitili de çekildi.
Patlamaya ramak kalmış bombanın yapacağı tahribatın kimleri nasıl etkileyeceğini şimdiden bilmek mümkün değil.Kent A.Ş işçiler konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ne yaptığını anlamakta gerçekten zorlanıyorum.Dün sabah tüm gazetecilerin mailine Bayraklı – Karşıyaka belediye başkanlarının Bayraklı Belediyesi’nde basın toplantısı yapacağına dair bir haber geçti. Ancak iki saat sonra bu toplantı Aziz Kocaoğlu’nun da katılacağı bir görüşmeye dönüştü ve CHP İzmir İl Başkanlığı’na alındı.
Son dakikadaki bu gelişmenin arka planında ne var?
Bugüne kadar olayın içine girmeyen, “Onlar çözsün, bana ne” diyerek iki belediye başkanının kamuoyu gözünde yıpranmalarını bekleyen Aziz Kocaoğlu hangi gelişmenin ışığında “U” dönüş yaptı.Kocaoğlu bu dönüşü Ankara’daki bazı genel merkez yöneticilerinin “U” dönüşü ile birlikte mi gerçekleştirdi?
Gaziemir’de yaşanan gelişmeler ışığında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı kendisine ait dikensiz bir gül bahçesi mi oluşturmaya çalışıyor?
Yukarıda yazılanlar somut gerçekler ve sorular.
Ancak hepsinden önemlisi İzmir’in yeniden dizayn edilmesinde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal nasıl bir tavır sergileyecek?

NOT: Bu sadece bir bilgidir. Kesin kontrolü önümüzdeki günlerde yapılacaktır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin merkez kaynağı olan İZSU’da kalan paranın 28 milyon TL olduğu söyleniyor. Hasan Fehmi Mani’nin yıllarca biriktirdiği ve istifa ettiğinde 400 milyon lirayı aşan bütçenin nerelere kullanıldığını ben de merak ediyorum. Her ne kadar benim bilanço okuyamadığım ve bu konuda yorum yapamayacağım iddia edilse de, çevremde bilanço okuyacak çok sayıda isim var. CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu bunlardan biri mesela.
 
YENİGÜN 13 - 05 - 2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder