Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

11 Mayıs 2009 Pazartesi

Yol ayırımı

CHP biraz Üçyol – Üçkuyular metrosuna benziyor. Yukarıdan baktığınızda sorun yok. Ancak aşağıda sürekli göçükler oluşuyor.
En yeni göçüklerden biri de Gaziemir ilçesinde yaşanıyor.
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile Gaziemir İlçe Başkanı Yüksel Demirsoy’un çok uzun soluklu siyaset yaptıkları biliniyor. Bu ikili uzun süre “ekip” ile birlikte hareket etmiş, hatta Halil İbrahim Şenol’un iki kez CHP’den Gaziemir Belediye Başkanlığı adaylığına bizzat ekibin milletvekili Abdürrezzak Erten öncülük etmişti.
Ekip ile Gaziemir arasındaki kopuş uzun süredir gündemdeydi. Gaziemir İlçe Başkanı Demirsoy’un Tokallılık üzerinden büyükşehir belediye başkanı Kocaoğlu’na yakınlığı ekibi sürekli rahatsız ediyordu. Bu rahatsızlığın ortaya çıkardığı sorunların bazılarına bizzat şahit olduğum için seçim sonrası bir kopuş bekliyordum açıkçası. Ancak bu kadar erken değil.
Cuma akşamı Gaziemir’de verilen bir yemek, ekip ile Gaziemir yapısı arasındaki kopuşu net biçimde ortaya koydu.
Yemeği erken terk eden ekip Gaziemir’in süreç içerisinde büyükşehirden koparak kendilerine yönelmesini talep ediyor.
Buna karşılık Gaziemir yapısı, sorunun Kocaoğlu üzerinden ortaya konulmasının yanlışlığı üzerinde duruyor ve bundan sonra aynı noktaya gelmenin zorluğu konusunda tespitlerde bulunuyor.
Ekibin elinde tutabileceği üç ilçe vardı. Gaziemir, Çiğli ve Karabağlar. En zayıf halka Gaziemir kopmuş durumda. Sırada Çiğli var. Zaten Çiğli’nin genel yapısı da bu süreci çok fazla taşıyamayacak gibi görünüyor.
Dolayısıyla yaz sonuna kadar ekibin elinde sadece Karabağlar kalır. Ancak orada yaşanacak gelişmelerle birlikte genel seçimler öncesi önemli yol ayırımlarına geleceği açık.
Bu gelişmeye paralel olarak Bayraklı – Karşıyaka sorununun çözümü için bizzat Deniz Baykal tarafından Kemal Karataş’ın görevlendirilmesi çok ilginç. Ve tabii Karataş’ın meseleyi bir gün içerisinde çözmesi de… İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı “Tabii ki ağabeylik yaparız”, “Karşıyaka Belediye Başkanı ile görüşemedik”, “Sorunu onlar çözsün” gibi birbirinden tutarsız ve lay lay lom açıklamalar yaparken, Karataş’ın Baykal’ın hassasiyetini dikkate alarak attığı adımları iyi takip etmek gerekiyor.
Bu gelişmelerin önümüzdeki günlerde CHP İzmir’i de derinden etkileyeceği bekleniyor.

NOT : Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın doktora tezi elime ulaştı. “Küreselleşme süreci içerisinde uluslararası sosyal diyalog uygulamaları ve Türkiye” başlıklı tezi henüz okumadık. Okuyunca bir değerlendirme yapacağız. Tezin danışmanı ise Prof. Dr. Fevzi Demir… Tezi PDF formatı ve e-mail ile tarafıma gönderen kişiye de ayrıca teşekkür etmek isterim.

YENİGÜN 11 - 05 - 2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder