Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

25 Nisan 2008 Cuma

Yeni dönemde medya

İzmir medyasını önümüzdeki süreçte hareketli günler bekliyor. Medyadaki bu değişim hem varolan sistemi dönüştürecek, hem de siyasi alanların yeniden belirlenmesi yolunu açacak. İzmir’de bundan böyle siyaset yapacakların bu değişimi yakından takip etmeleri gerekiyor.
Biz birkaç ipucu verelim…
1 – Sabah Grubu, dolayısıyla Yeni Asır gazetesi, yeni sahipleri ile bir yol ayırımında. Grup üzerinde hayli spekülasyon yapılsa da grubun atacağı adımlar pratik anlamda izlenecek Türkiye’nin en eski gazetesinin elindeki yerel televizyon ile birlikte bir güç olduğu kesin. Ancak bu gücün hem bölge hem de İzmir bazında nasıl evrileceğine yakın süreçte şahit olacağız.
2 – Ciner Grubu hareket halinde. Temmuz ayı ile birlikte düğmeye basıyor. Grup bu açıdan İzmir’e önem veriyor. Zaten matbaalarından birini İzmir’e kurarak kentte etkili olacağının mesajlarını vermeye başladı. İktidara muhalif yapısını bugünden itibaren netleştiren Ciner Grubu İzmir’de güçlü bir ilave oluşturacak Bu grubun yeterli mali gücü nedeniyle önünüzdeki süreçte İzmir’de etkin olması bekleniyor.
3 – Doğan Grubu da İzmir’deki bu dönüşüme göre kendini yenilemek zorunda Piyasadaki oyuncuların güçlü olması ve bu piyasada önümüzdeki dönemde etkinliğini sürdürebilmesi için kağıtlarını yeniden karması gerekiyor. Doğan Grubu’nun son günlerde giderek artan muhalif söylemlerinin önümüzdeki aylara nasıl yansıyacağı da ayrı bir tartışma konusu…
4 - Yerel gazete ve televizyonlar da iktidar ve muhalefet perspektifinde yeniden organize olmak zorundalar. Yerel televizyon ve gazeteler ise iktidar ve muhalefet yakınlıklarına göre kendilerini yeniden şekillendirecekler.Önümüzdeki süreçte medya siyaset ilişkisi de medyadaki bu değişimle beraber çok farklı kulvarlara gidebilir.

NOT: CHP Kurultayı seçimle değil dedikodularıyla bu köşede olacak.

YENİGÜN 25 - 04 - 2008

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder