Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

21 Nisan 2008 Pazartesi

Baykal’ın “post-it”leri

Kurultay’a birkaç gün kala, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın buzdolabındaki küçük notları bulduk. İşte Baykal’ın “post-it”leri:
1 - Kurultayda tüzük değişikliğine gidilecek, seçilen ve atanan il başkanlarından memnun olmayan anakent ilçe başkanları için yeni bir formül geliştirilecek. İzmir İl Başkanlığı kaldırılacak yerine anakent ilçe koordinasyon kurulu atanacak.
2 - Ekipte Parti Meclisi’ne girmek isteyenler çok olduğu için yazı tura sistemine başvurulacak. Milletvekilleri de bu sistem içerisinde değerlendirilecek.
3 - Parti yönetimi için yeni isimler bulunacak. Bu isimlerle bir dönem idare edilecek. Genel başkan ile ters düşmeleri halinde yerlerine yenileri konulacak.
4 - Belediye başkanları korunacak, aday olmak isteyenlere “Yeni ilçelere gidin, oraları boş” mesajı verilecek.
5 - Sık sık İzmir’e gidilecek, Büyükşehir adaylarının sırtları sıvazlanarak çalışmaları sağlanacak. Böylece herkesin rahat olması engellenecek.
6 - Yeni ve güdümlü bir muhalif yapı yaratılacak. Asıl muhaliflerin adaylığa çıkmaları bertaraf edilecek.
7 - Bir sonraki dönem İzmir il kongresinde yaşananlara izin verilmeyecek. Gerekirse Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ’dan destek alınacak. Basmane Oteller Sokağı’ndaki Nijeryalı ve Kongolu siyah arkadaşlar bir önceki dönemin siyah arkadaşları yerine delege yapılacak.
8 - Kurultay çalışmalarından bıkıldığı belirtilecek. Gerekirse kurultayların 5 yılda bir yenilenmesi konusu gündeme taşınacak ve tartıştırılacak. Sonra da kabul ettirilecek.
9 – Eskiden sorun yaşanan isimlerle kurultay öncesi bir araya gelinecek. Birilerine yönetim kurulu üyeliği, diğerine PM üyeliği gibi koltuklar verilecek. Gerekirse İzmir’den Aloş’a da bir koltuk sağlanacak.
10 – Medya didik didik edilecek. Gazetelerde bulunan zararlılar ortadan kaldırılacak. Köşe yazarları için ayrı bir formül uygulanacak.
11 – AKP’den kaçıp CHP’ye sığınanlara kucak açılacak. Onları “rahatlatmak” için tüm güç sarf edilecek.
12 –İzmir sürekli ziyaret edilecek. Kentteki hareketli yapılar, çok konuşanlar hatta aday olmak için CHP’ye gelmek isteyenlere geniş olanaklar sağlanacak. Aday belirleme gününde yaşanacak kalp krizlerine karşı hastaneler ile ilişkiler derinleştirilecek.

NOT 1: Bu hafta CHP’ İzmir’in tamamı Ankara’da olacak. Bazıları bugünden bile Ankara yollarında. Neden mi? PM listelerini yapacaklar da!

NOT 2: Ünlü Türk büyüğü köşe yazarı ise Ankara’ya gelmiyor. O burada kalıp kurultayı kaplıcalardan takip edecekmiş. Alıştı tabii ki, her hafta bir belediye başkanı ile kaplıcaya gitmeye…

NOT 3 : “Post-it”leri bulan köşe yazarı da Ankara’ya gidiyor. İzmir grubunun tavrını yakından görmek istiyormuş.

YENİGÜN 21 - 04 - 2008

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder