Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

18 Nisan 2008 Cuma

Karşıyaka’da yeniçeri saptaması

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak dün Karşıyaka Belediyesi’nin 4 yılını değerlendirdi. Karşıyaka olmasına rağmen basının katılımı oldukça yüksekti. Durak 4 yıllık çalışmalarını değerlendirirken olaya hakimdi… Gelen soruları da ustalıkla yanıtladı…
Toplantının belediye meclis salonunda yapılması kararı doğruydu. Gazetecilerin büyük bölümünün yeni hizmet binasını görmedikleri dikkate alınarak yapılan program başarılıydı.
Tabii ki toplantı dışındaki kulis siyasi anlamda çok daha ilginçti.
CHP İl Başkanı Kemal Karataş’ı düzenli ordu komutanı gibi gördüm. Neden mi?
İşte Karataş’ın yorumu;
“Osmanlı’da yeniçeri isyanları çoktur. Ancak hepsi bastırılmıştır. Büyük bölümü de kanlı olmuştur. CHP düzenli ordu dönemine geçiyor. Son isyanları bastırıp CHP’yi kurultay sonrası düzene sokacağız. Yeniçeri hareketi tavsiye edilmek zorundadır ve edilecektir.”
Karataş’ın bu mesajı neden bana verdiğini anlamadım. Bahsettiği yeniçerilerin kimler olduğunu da çözemedim. Birileri bu yazıyı okuduğunda yeniçerilerin kimler olacağını anlayacaktır.
Aslında ben bu konuyu Patrona Halil isyanı üzerinden değerlendirmek isterdim. İl Başkanı Kemal Karataş işi yeniçerilere getirince yapacağım fazla bir şey kalmadı.
Toplantıya nedense milletvekilleri fazla ilgi göstermedi. Bir bölümünün şu sıralar PM listeleri üzerinde çalışmaya başladılar. Kolay değil. Ekipten PM üyesi olmak isteyenleri sayısı hakikaten çok yüksek. Ekibin üyeleri de uyandılar işe. Belediye başkan adayı olmak PM üyeliğinden geçiyor biraz da. Onlar son bir yıl İzmir’de çalışacaklarına Genel Başkan’ın yamacında olma peşindeler.
Partinin Konak ve Karabağlar adaylarının arasında sıkı mücadele var PM için. Karşıyaka adayı ise il kongresi sırasında yaşananlar nedeniyle gardı düşmüş boksöre benziyor.İzmir milletvekili M. Ali Susam ise İzmir’i temsil etmek amacı ile PM adaylığı peşinde. Tabii ki ekipten kaç kişinin PM üyeliğine kabul edileceğini süreç gösterecek.Biz bugünden itibaren kurultayı ve PM üyeliklerini tartışmaya başlayacağız. Çok malzeme çıkacağından da eminim…

NOT 1: Kaplıcaya giden belediye başkanının kim olduğu belirlendi. Bir abi imiş… Sıra gazeteciyi bulmaya geldi.

NOT 2: Bir ünlü Türk büyüğümüz Latife Hanım’a taktı.

YENİGÜN 18 - 04 - 2008

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder