Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

15 Ocak 2010 Cuma

Mani geri mi dönüyor?

Büyükşehir koridorlarında yeni bir tartışma var. Eski genel sekreter Hasan Fehmi Mani’nin görevine yeniden dönmesi üzerine. Şimdiki Genel Sekreter Ersu Hızır’ın 15 günlük izni, metro ihalelerinde yaşananlar, büyükşehir belediyesinin yeni yatırım programlarında görünen önemli aksaklıklar, şirketlerdeki aşırı zarar, Mani isminin ortaya atılmasına neden olmuş görünüyor.
Genel seçimlerde İzmir’deki yönetim boşluğu dolayısıyla bir sıkıntı yaşanabileceğini dikkate alan genel merkezin de bu konuya olumlu yaklaştığı gelen bilgiler arasında.
Mani döner mi?
Beşiktaş Belediyesi’nde çalışan Mani’nin böyle bir ortama yeniden dönmesi kolay değil. Ancak partinin güvendiği önemli bir bürokrat olması nedeniyle genel merkezin isteğine “hayır” demeyecektir Hasan Fehmi Mani…
Kocaoğlu bu konuda ne düşünüyor?
Aslında en zor karar Kocaoğlu’nun.
Öncelikle Aziz Kocaoğlu kendisi isteyerek gönderdi Mani’yi. O dönemde büyükşehrin tamamına hakim olmak istemiş, gerek belediye bürokrasisindeki hakimiyeti, gerekse genel merkez ilişkilerinden rahatsız olmuş, çareyi Mani ile ilişkiyi kesmekte bulmuştu.
Ancak dönem değişti. Kocaoğlu ile birlikte o dönemde hareket eden siyasi bir çok isim yavaş yavaş uzaklaşmaya başladı büyükşehir belediye başkanından. Bürokratların bir bölümü de koptu.
Yalnız kalan büyükşehir belediye başkanının son dönemde yaptığı tüm ihalelerin bir yerlere takılması da Mani sürecinin başlamasına neden oldu.
Özellikle 8 trilyonluk zararla başta Grand Plaza A.Ş. olmak üzere belediye şirketlerinde yaşanan gelişmeler de Mani isminin ağırlık kazanmasına neden oldu.
Bu bir teori… Bakalım belediye koridorlarından başlayarak kente yayılmaya başlanan bu süreç nasıl sonuçlanacak?

NOT 1: Mustafa Sarıgül Pazar günü yapılacak Büyük İzmir buluşması için hazırlık halinde. Önceki gece saat 22.00 sıralarında İzmir’e gelen Sarıgül 4 saat sonra yeniden İstanbul’a döndü. Sarıgül cephesi İzmir’den, daha doğrusu Ege’den umutlu. Ancak baştan söyleyeyim. Ben değilim. Sarıgül’ün bu bakış açısı ile tutacağı tek yer var. Doğu ve Güneydoğu Anadolu… AKP ve BDP arasına sıkışan ve her iki tarafa da oy vermek istemeyenler için bir derece umut olabilir. Ancak diğer bölgelerdeki eğilim son derece net… Sarıgül’ün Ege’de CHP tabanından oy alması hayli zor görünüyor…

NOT 2: Bir önceki yazımda kaleme aldığım bir ismin internetteki yazıma verdiği bir yanıtı okudum. Kendisi kurum içindeki sorunların kurum içerisinde çözümleneceğini söylüyor. Mahkeme sonucu zaten elinde... Sorunu çözmek için dönsün o zaman şirkete.
NOT 3: Yine bir okuyucu yorumunda Kocaoğlu’na yapılan eleştirilerin haksız olduğu belirtiliyor. “Kol kırılır yen içinde kalır” misali. Kırılan kol yen içinde o kadar kaldı ki iltihaplandı… Kesme aşamasına gelmeden müdahale etmek gerekiyor. Üstelik İzmir medyası belediye başkanını eleştirmiyor ki. Ortada demokrasinin gereği bir tane de eleştiren olsun.

YENİGÜN 15 - 01 - 2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder