Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

22 Ocak 2010 Cuma

Kocaoğlu ve telefonları

Bornova’da kongre Pazar günü... İlginç bir mücadeleye sahne olacak kongre öncesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu sürecin tam göbeğinde.Bornova delegelerinden Fikret Vatansever son bir haftada yaşadıklarını şöyle anlatıyor:
“Bir arkadaşım telefon etti, beni Aziz Bey ile görüştürmek için Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan şahsen randevu alacağını söyledi. Ben de reddettim. Ardından Aziz Kocaoğlu’nun özel kaleminde Pınar Hanım aradı, Kocaoğlu’nun benimle görüşmek istediğini belirterek telefonu bağlamaya çalıştı. Pınar Hanım’a şu yanıtı verdim: Sayın Kocaoğlu seçildiği günden beri beni bir kere bile aramadı. Amaç Pazar günü yapılacak kongre ise kendisi ile Pazartesi’nden sonra görüşmeyi tercih ederim. Üstelik şu anda şehir dışındayım ve meşgulüm.”Böyle bir sürecin yaşandığı Bornova kongresini Pazar günü izleyeceğiz.

***

Yüksel Çakmur’un CHP’de yeniden üye olması bomba gibi düştü CHP kulislerine... Çakmur’un tüyeliğinin bizzat genel başkan tarafından istendiği de biliniyor. Aslında bu talep seçim öncesi İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’nun önüne konulmuş, Baykal görkemli bir tören istemişti. Araya yerel seçim girdi, kongre süreçleri başladı, konu il başkanı tarafından arka plana atıldı. Çakmur ise şaşaalı törene gerek duymadı. Ankara’ya gidip bizzat genel başkanın isteği ile üyelik işlemlerini tamamladı.
Partiye yeniden dönen Çakmur’un bundan sonra nasıl bir rol izleyeceğini hep birlikte göreceğiz. İzmir’de hala bitirilmeyen projelerin büyük bölümünün altında onun imzası olduğunu burada yeniden belirtmeden geçmeyeceğim.


NOT 1: Bazen köşede yazılanlar işe yarıyor. Bir ay önce Agora’da kamulaştırma paralarını aldıkları halde dükkanları terk etmeyen esnaftan bahsetmiş, Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda hızlı adım atmadığını vurgulamıştık. Büyükşehir Belediyesi’nin önceki gün esnafın 10 gün içerisinde dükkanları boşaltmaları gerektiği yönünde uyarı yazısı dağıttığını öğrendik. Enteresan bir durum, belediyede bu işleri takip eden mi yok? Yoksa bu tür yazılar kaleme alındıktan sonra Kocaoğlu düğmeye mi basıyor?

NOT 2: Büyükşehir Belediyesi’nin Uzundere’de yaptırdığı konutların oturma izinlerinde sorun var. Sorun yeni yangın yönetmeliğinden kaynaklanıyor. Karabağlar Belediyesi, sorunun çözümü için Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nden bir belge ister. Belgenin alınması halinde oturma izinlerinin verilebileceğini bildirir. Ancak İtfaiye Müdürlüğü böyle bir belgeyi veremeyeceğini söyler. İşte o sırada devreye Karabağlar Belediyesi’nin yeni başkan yardımcısı girer, “Getirin ben ruhsatı imzalayayım” der. Acaba hangi başkan yardımcısı yasal olmayan böyle bir sürecin baş aktörü olmaya çalışmaktadır?

YENİGÜN 22 - 01 - 2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder