Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

8 Ocak 2010 Cuma

Bir kriz de Belediyespor’da

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Pervin Şener Genç, Yeni Asır Gazetesi muhabiri Ertan Gürcaner’e verdiği demeçte, Belediyespor’un hesaplarının takibe alındığını söylemiş, bazı sorunların yaşandığını ima etmiş.
İyi de Pervin Şener Genç’in bu konuda sorması gereken başka soru yok mu?
1 – Son 5 ayda büyükşehir belediyesinde denetlenen sadece iki kurum var. Biri Grand A.Ş., diğeri Büyükşehir Belediyespor. Denetleme sırasında iki kurumun başında kim bulunuyordu?
2 – Grand Plaza’da çıkan zarar sonrasında Aziz Kocaoğlu hangi talimatı verdi?
3 –Kocaoğlu talimatı daha sonra Genel Sekreter Ersu Hızır tarafından nasıl yumuşatıldı?
4 – Kararın yumuşatılmasında etkin rol oynayan Ersu Hızır’ın amacı neydi?
5 – Belediyespor muhasebe müdürü hangi konularda rol oynadı ve oynamaya devam ediyor?
6 – Hesaplar denetlenirken Belediyespor’daki herkes yeterince dinlendi mi?
7 –Kocaoğlu belediyesporun asıl gerçeğinden haberdar mı? Her zaman olduğu gibi “Herşey kontrolumda” demesine karşılık, hiçbir şeyin kendi kontrolunda olmadığının farkında mı?
8 – Yapılan denetleme sonucunda Grand Plaza’nın net zararı ne kadardı? Bu zarar ile bir metro hattı daha yapılabilir miydi?
9 – Kocaoğlu Bornova’da delege avı yapacağına, “büyükşehirde hamudu ile götürenler” avına çıksa daha mantıklı değil mi?
10 – Bu köşenin yazarı kendini denetçi mi zannetmeye başladı? Ortada doğru dürüst denetim olmaz, esas adamlar hala yerlerinde duruyorlar ise bu köşenin yazarı ne yapabilir?
Soru sormaya önümüzdeki günlerde devam edeceğiz tabii ki.

NOT 1: Geçtiğimiz hafta “Son bir kılıç darbesi daha gelecek, İzmir’e” demiştim. Haber önceki gece saat 22.00 sıralarında ulaştı. Çiğli’de mahalle delege seçimleri MYK tarafından iptal edildi. MYK üyesi Yılmaz Ateş’in başkanlığında yapılacak yeni delege seçimleri CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından hazirundan çıkarılan isimleri de kapsayacak. Bu gelişmenin yorumunu artık size bırakıyorum. Hala “Yukarıda bir sorun yok. Bu sadece bir kayıkçı kavgasıdır” derseniz sadece gülerim. Baykal İzmir’de ne yapacağını gerçekten netleştirmiş, oya gibi işliyor. Bugünden itibaren ilçe kongrelerinde oy verecek delegelerin de iyi düşünmeleri, taraf seçerken çok dikkatli olmaları gerekiyor. Siyasetin ibresi farklı bir yöne kayıyor ve hatta kaydı bile. Son üç kurultayı Ankara’da izlemiştim. Ancak sanırım bu kurultay diğerlerinden hayli farklı olacak.

NOT 2: Karabağlar Belediyesi’nde ilginç bir süreç yaşanıyor. Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün dünürü şirket sahibi harita mühendisi Muslu Yılmaz Karabağlar’da imar müdürlüğünü de kapsayan belediye başkan yardımcılığı görevine getirildi. Seçimden hemen sonra Nazmi Marangoz’un işyerinde toplanan ekip, Muslu Yılmaz konusunu görüşmüş, ekip şefi Abdürrezzak Erten, sinirli bir şekilde Kürüm’e, “Sen dünürünün arkasında mısın” sorusunu sormuş, Kürüm’den de “O bir meclis üyesi ve öyle kalacak. Başka bir görev üstlenmeyecek” yanıtını almıştı. Aradan geçen süre içerisinde ne değişti, neler oldu? İzmir milletvekili Abdürrezzak Erten neden çark etti? Konu Önder Sav’a aktarıldı mı? Sanırım bu soruların yanıtlarını kısa süre içerisinde alacağız. Belki de bu Pazar günü…

NOT 3: İkiçeşmelik Yolu üzerine kaleme aldığım nota yanıt geldi. Belediyenin yıkılacak bazı evlerle ilgili mahkeme sürecinin devam ettiği, ancak mahkemesi biten ve paraları ödenen bazı dükkanların ise boşaltılmadığı vurgulandı. Nasıl yani? Adamlar hem kamulaştırma üzerinden paralarını aldılar, hem de işyerlerini çalıştırmaya devam ediyorlar. İlginç…

YENİGÜN 08 - 01 - 2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder