Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

6 Kasım 2009 Cuma

Önemli dönemeç

CHP İzmir örgütünde uzun yola çıkmak artık tehlikeli olmaya başladı. Geçtiğimiz yıllarda Alaattin Yüksel, Küba gezisi sırasında görevden alınmıştı. Önceki akşam da ekibin şefleri Karabağlar milletvekili Abdürrezzak Erten ile Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm Çin’de iken darbe yapıldı. Son günlerde takılmıştım dipten gelen dalgaya. İlk dalga kıyıya vurduğunda CHP İzmir’in büyük bölümü şaşırmıştı. Kimse sürecin böyle işleyeceğini tahmin etmiyordu. Birkaç kişi dışında… Sadece Konak ilçe yönetiminin görevden alınması değildi olay. MYK İzmir için başka bazı önemli adımlar da attı. Peki, bundan sonra ne olacak?
Yeni dalgalara hazır olun. İlçelerin bir bölümüne özellikle dikkat edin. Bazı isimlere artık alışın. Deniz Baykal’ın neden değişim için start emrini şimdi verdiğini ciddi şekilde sorgulayın. Çok önemli bir neden ile karşılaşacaksınız. İkinci ve üçüncü dalganın da kısa süre içerisinde kıyıya ulaşacağını belirterek, asıl büyük tsunaminin Karabağlar’da hayli etki yaratacağının da altını çizelim.

NOT 1: Daha önceki yazımda belirttiğim Giraud Ailesi’ne ait Buca’daki haraların konut alanına açılması yönündeki Büyükşehir kararına karşı açılan davada, bilirkişi heyetinin Büyükşehir aleyhine verdiği zehir zemberek raporu kaleme alacağımı söylemiştim. Dün Ertan Sayın olayı köşesinde irdelemiş. İleri Teknoloji Üniversitesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Fatma Şenol, Prof. Dr. Cemal Arkon ile Öğr. Gör. Dr. Erkal Serim imzalı rapor nedeniyle mahkemenin vereceği karar hemen hemen belli… Tabii ilginç bir gelişme olmaz ise... Büyükşehir Belediyesi’nin bölgeyi orta yoğunlukta imara açması için mahkemeye sunduğu “Aslında bölge yeşil değildir. İki üç kel ağaç vardır” ifadeli fotoğraf ise, “avukatlık gerçekten böyle mi yapılıyor” dedirtecek cinsten. Yazık, İzmir’in en önemli yeşil alanını kel gibi gösterip imara açma çabası niye acaba Sayın Kocaoğlu? Yoksa Deniz Baykal’a bu kararınızın arkasındaki nedeni gerçekten söylediniz mi? Eğer böyle ise İzmir’de zorda çok insan var. Üstelik onlar bu kente Giraud Ailesi’nden daha çok hizmet etmişlerdir.

NOT 2: Güzelbahçe de kaynamaya başladı. CHP’de hareketin başladığı taban, son 6 aydır uygulamakta olan yapılanmaya tepkilerini göstermeye başladı. Sanırım bir değişim rüzgarı da Güzelbahçe’den esmeye başlayabilir.

NOT 3: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu dün Çin Halk Cumhuriyeti’nin Wuhan kentinden gelen heyeti makamında ağırlamış. Sayın Kocaoğlu son 4 yıldır giderek gelişen bu Çin merakı nereden geliyor? Yılda en az 3 kere Çin’e gidiyorsunuz, İzmir’e sizi ziyarete gelen Çinli heyetin haddi hesabı yok. Metro vagonları da Çin’den gelecek. Yoksa siz vakti zamanında Maocu muydunuz? Bugünlerde Mason iseniz, şimdi siz Maocu Mason mu olmuş oluyorsunuz? Daha geniş çerçevede, Alevi-Maocu-Mason olunabiliyor mu? Vallahi çok merak ettiğim için soruyorum. Olayın siyasi bir yanı yoktur.
















Karabağlar İlçe Başkanı Birol Ağırbaş, yaklaşan kongreye Çin’de fıstık yiyerek hazırlanıyor.

YENİGÜN 06 - 11 - 2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder