Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

23 Kasım 2009 Pazartesi

Bir iddianın getirdikleri

Bir yerde darbe çalışması var ise, o eğilimi ortaya çıkarmak zordur. AKP, kendisine yönelik olduğunu iddia ettiği bir darbeyi ortaya çıkarmak için 1.5 yıldır uğraşıyor, Türkiye’nin önde gelen siyasetçileri, gazetecileri, generalleri gözaltına alınıyor, binlerce sayfadan oluşan iddianameler hazırlanıyor. İmzaların ıslak olup olmadıkları sorgulanıyor.
Buca’da darbe girişimi üzerine kaleme aldığımız yazı da bu yönden değerlendirilmeli.
Konu Buca’da CHP’li bazı meclis üyelerinin AKP’liler ile görüşüp belediye başkanını tahtından indirme planıydı. Yazı gazetede yayınlandıktan sonra önce Buca AKP İlçe Başkanı Mehmet Girgin aradı ve böyle bir sürecin yaşanmadığını söyledi. Ardından Levent Köstem aradı ve AKP’liler ile görüşmediğini belirtti. Muhalif meclis üyesi Adnan Öztekin de bu tür bir görüşmenin olmadığını söyledi telefonda. Bu iddiayı netleştirecek bir kayıt var mı?
Maalesef yok.
Ancak ben bu internet medyasını sevmeye başladım. Yerel gazeteler ve televizyonlar bu işlerle uğraşmayıp herkese sevimli görünme uğraşısı içinde iken, İzmir internet medyası siyaseti enine boyuna tartışıyor. Bu yazılardan bize de ekmek çıkıyor.
http://www.egeninsesi.com/ adlı internet sitesinde şunlar yazıyor: Olay üzerine görüşlerini aldığımız (ismi bizde saklı) AK Partili Meclis Üyesi bu görüşmeyi doğruladı. Ege’nin Sesi’ne konuşan AK Partili meclis üyesi olayı aynen şu şekilde anlattı: “Olay doğrudur. Başkan Yardımcısı Hüsnü Kaya’nın maaşıyla ilgili verilen önerge sonrası ilk meclis zamanında, 4 kişiden oluşan “muhalif” bazı meclis üyeleri AK Parti ilçe binasına gelerek Başkan Tatı’ya karşı birlikte hareket etme teklifinde bulundular. Biz bu teklifi dikkate aldık, ilk mecliste birlikte hareket ettik. Diğer oturumlarda birlikte hareket etmekten vazgeçtik.”
Haber ağırlıklı bir başka internet sitesinde ise Buca AKP Grup Başkan Vekili Necati Bahçeci şunları söylüyor: “Gençel’in ortaya attığı iddiaları hayretler içinde kalarak okudum. Tatı’yı devirmekle ilgili CHP’li muhaliflerle en küçük bir görüşmemiz dahi olmamıştır. Tatı’ya karşı muhalif CHP’li meclis üyelerinin ilçe başkanlığını ziyareti doğrudur. Ancak bu ziyaret tamamen nezaket ziyareti şeklindedir. Benim de hazır bulunduğum bir anda ilçe başkanlığımızı ziyaret eden Levent Köstem, Adnan Öztekin ve birkaç arkadaş Buca’daki seçim sürecinin ne kadar demokratik bir olgunluk içinde geçtiğini belirtiler.”
Necati de bir gazetecidir ve gazetecilik refleksi içerisinde şu sorulara mutlaka yanıt arardı.
1 – Birkaç belediye meclis üyesinin rakip partiyi ziyaret edip “Ne kadar güzel bir seçim geçirdik” demesi hangi siyasi jargon ile açıklanabilir? Bu ziyaretin kurumsal olması yani belediye başkanı ve CHP ilçe başkanının da bulunması gerekmiyor muydu? Tıpkı Aziz Kocaoğlu’nun muhalefet turu gibi. Bu toplantı, “Geçiyorduk, uğradık” ile açıklanabilir mi?
2 – Yazımda CHP’li muhalif üyelerden bazıları tanımlaması yapmış, isim vermemiştim. O zaman neden muhaliflerden sadece iki meclis üyesi beni telefon ile arama ihtiyacı hissetti?

TEK VE ÖNEMLİ NOT: Son günlerde tetikçilik aldı başını gidiyor. Tetikçilik yapanlara destek veren siyasi yapılara uyarım olacak: Tetikçi ile ipte yürümek tehlikelidir. Düşmeye başlayacağını hissettiğinde döner önce sizi vurur. Ama merak etmeyin, biz yine de size yardımcı oluruz.

YENİGÜN 23 - 11 - 2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder