Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

6 Temmuz 2009 Pazartesi

Yine metro

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yeniasır TV’den önemli açıklamalarda bulundu ve metro konusunun önümüzdeki aylarda İzmir’in gündemi olacağını belirledi.
Kocaoğlu tespit yaparken yine kendini bu işten sıyırmayı planladı ve işi bir başkasının başarısızlığı üzerine kurdu.
Kim?
İnşaatı yapan Bozoğlu...
Ekşi Sözlük’te Kocaoğlu için güzel bir tespit var:
Kendisi 2 kilometrelik metroyu görevde olduğu 4 (yazıyla dört) sene boyunca bitirememiştir. (Hatay-Üçkuyular) İşte İzmir’in aydınlık yüzü. Halkının hep güneş görmesini, yeraltına girmemesini istemeyen büyük başkan! Sırf insanları aydınlık olsun diye Hatay’da trafik dört seneden beri tıkanıktır.
İnternette İzmir metrosu üzerine çok ciddi bir forum var. Her gün yinelenen forumun üyeleri Ege Üniversitesi-EVKA ile Üçyol-Üçkuyular metrosu üzerine günlük tartışmalarını sürdürüyorlar.
Bornova metrosunun 3 ay içerisinde bitirilebileceğini, Üçyol-Üçkuyular metrosunda ise önemli gelişmelerin yaşandığını belirten forum üyeleri bile Kocaoğlu’nun son iki gündür yaptığı açıklamalardan şaşkın.
Forumun kaçırdığı bir nokta var. İşin Kocaoğlu tarafı...
Daha doğrusu Aziz Kocaoğlu belediyesinden yaşananlar.
Onlar Kocaoğlu’nu normal bir belediye başkanı olarak değerlendiriyorlar.
Ancak belediye içerisinde yaşanan gerginlikler, iktidar mücadelelerinden habersizler.
Son bir haftadır ESHOT üzerinde yapılan tartışmaları düşündüğümüzde, Genel Sekreter Ersu Hızır ile eski Genel Sekreter Yardımcısı, ESHOT Genel Müdürü Gül Şener arasında yıllardır yaşanan husumetin gündeme geldiğini göremiyorlar.
Gül ile Hızır nedense silahlarını medyanın üzerinden çektiler.
Medyada tetikçi olmaya hazır o kadar fazla köşe yazarı olunca bu ikilinin fazla arama yapmalarına da gerek yoktu açıkçası.
Tabii Ersu Hızır’ın metronun hangi noktasında durduğu, büyükşehir bürokrasisinin yeniden düzenlendiği dönemde oynadığı rolü iyi ölçmek gerekiyor.

NOT 1 : Ağustos formülünü çözen de var, çözemeyen de... Ben de çözemeyenlere yardımcı olayım. X: İzmir CHP’nin bir numarası, A: Türkiye CHP’nin bir numarası, B: Türkiye’nin iki numarası, K: İzmir’in bütçesini elinde bulunduran şahıs, Z: Ekibin İzmir’deki bir numarası.

NOT 2 : Ağustos formülü her şeyi çözmeyecek tabii ki. Formülün uygulanmasından sonra İzmir CHP’nin önemli isimlerinin nerede ve nasıl duracakları da kurultay sürecini belirleyecek. Özellikle bazı milletvekilleri ile bir kaç ilçe belediye başkanı kongrenin dizayn edilmesinde etkin güç olacaklardır. O isimleri de daha sora tartışırız.

NOT 3 : İzmir’den özellikle ikinci bölgeden milletvekili olmayı planlayanlara duyurulur. CHP MYK üyesi Ağrılı Savcı Sayan İzmir’den milletvekili olmaya çalışıyor. Dikkatinize ve bilgilerinize.

YENİGÜN 06 - 07 - 2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder