Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

10 Temmuz 2009 Cuma

Ne olacak şimdi?

İzmir için önemli adımlar atmaya hazırlandık, Çin’i komşu kapısı yaptık, ünlü Çin firmalarının İzmir’de yatırım yapacağı haberleriyle halkı heyecanlandırdık.Vali bir yandan, belediye başkanı bir yandan, İTO başkanı diğer yandan… Ünlü işadamlarımız ve köşe yazarlarımız bile yere göğe sığdıramadılar Çin’i…
Şimdi de nerede Çinli görsek kaçacak delik arayacak durumdayız. Milletvekilleri Türkiye-Çin Dostluk Grubu’ndan istifa ediyorlar. Türkiye sert nota vermeye hazırlanıyor.
Bakalım bizimkiler ne yapacak?
“Nereye elimizi atsak kuruyor” derler ya… Bizimki o iş…
Neyse daha sırada bir sürü ülke var.
Çin olmaz ise Brezilya açılımı yaparız, olmadı Güney Afrika bizi bekliyor.
Avustralya ve Yeni Zelanda da fena değil aslında.
Ben olsam Kongolu yatırımcıları İzmir’e davet ederim. 10 – 15 milyar dolarlık yatırım yaparlar, kentimizi uçururlar.
Çin işinden yırtan Kocaoğlu oldu aslında. Nasılsa Çinliler Sait Topoğlu’nu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tanıyorlar.

***

Yazılarımızdan rahatsız olan bazı Büyükşehir bürokratları sorgulama sürecine girmişler. İşin kolay yanı var aslında. Açarsın telefonu sorarsın. Tabii bunu çok tavsiye etmeyeceğim. Çünkü yapacakları bir tespite karşılık 10 değişik tespit ile karşı karşıya kalabilirler. Çünkü o kadar çok iddia ve belge var elde ki, bunların altından kalkmak her bürokratın harcı değil. Kendileri istedikleri kadar Ankara’daki ağabeylerine güvensinler. O ağabeyler kendilerini tehlikede gördükleri an şimdiye kadar ilişkide oldukları isimlerle ilgilerini “şak” diye keserler. Bir bürokrat için dünyada en kötü şey, sırtını dayadığı ağabeylerinin desteklerini çekmeleridir. Çünkü öyle bir ortada kalırsınız ki, hedef tahtası olarak kalbura dönersiniz.
Ben şimdiden uyarayım da, daha sonra “Ben uyarmıştım” deme şansım olsun.

NOT 1: Önceki gün bir mektup aldım, yakın bir dostumdan… En geç 2,5 ay sonra Gümüş Balık’ta yemek yiyeceğimizi söylüyor ve ekliyor: “Çiçekli Köy’de hangi gazeteci bir belediye başkanına servis yapıyor. Kuşadası’nda bir başka gazeteci yine bir belediye başkanına servis yapıyor. Daha önce kanlı bıçaklı olanlar bir araya geliyor.” İlginç... Sevgili dostuma buradan bir not ileteyim. Sen hala benim en iyi dostlarımdan birisin. İzmir’e döneceğin zamanlarda kongre süreci de başlamış olacak. Umarın bu kez yanlış tahtaya basmaz, gerçek dostlarına destek olursun.
NOT 2: Konak Belediyesi Meclis üyelerimizden biri Konak Belediyesi’ndeki tüm müdürlerin değiştirilmesini istemiş. Sanırım bu meclis üyemiz kendini belediye başkanı sanmaya başladı…

YENİGÜN 10 - 07 - 2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder