Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

8 Temmuz 2009 Çarşamba

Karabağlar’a tebrikler

Birkaç haftadır yazıyorduk, Karabağlar Metropolitan Aktivite Merkezi’ni…
Hani büyükşehirden 5000’liklere işlenerek Karabağlar Belediyesi’ne gelen ve burada 1000’liklere işlenmesi gereken merkezi…
Bu işin içinde bir iş olduğunu tahmin ediyor, bunu yazılarımızda vurgulamaya çalışıyorduk.
Tabii ki siyasi kararı Karabağlar Belediyesi verecekti. Karabağlar imar komisyonu önceki gün sabah toplandı ve 5-0 ile dosyanın reddine karar verdi.
İş bununla bitmezdi tabii ki. Aynı gün akşamüstü toplanan belediye meclisi oybirliği ile dosyanın reddine karar verdi.
Bundan sonra ne olacak?
Merkezin yapılması için büyükşehirden gelen baskı sürecektir.
Ancak Karabağlar Belediye Meclisi oy birliği ile dosyanın reddine karar verdiği için bu konu hakkında başka bir karar alma eğiliminde değil.
Tabii ki burada bazı sivil toplum örgütlerinin devreye girmesi gerekiyor.
Özellikle de Metropolitan Aktivite Merkezi içerisinde yapılması planlanan alışveriş merkezine yönelik.
Esnaf Birliği esnafın hakkını savunuyor da, İzmir esnafı sadece Kemeraltı’ndan oluşmuyor. Eskiizmir’de de esnaf var ve onlar kentin tam göbeğine yapılacak bir alışveriş merkezinden büyük sıkıntı çekecekler. Esnaf Birliği yetkilileri kafalarını kaldırırlar ise bu büyük sorunu kısa zamanda kavrayacaklardır.
Bütün bunların üzerinde Karabağlar Belediyesi’nin siyasi çerçevede verdiği karar dolayısıyla tebriki hak ettiğini yinelemem gerekiyor.

***

Deniz Baykal’ın İzmir için ne düşündüğünü bilemiyoruz. Yine de milletvekili olmak isteyenlere özel bilgiler verelim. Yukarıda hareket fazla. Baykal ile Sevigen ilişkisi en alt düzeyde. Eski genel sekreter yardımcısının İzmir diyalogları ise giderek artıyor. Alaattin Yüksel bu isimlerden biri. Genel Sekreter Ersu Hızır’ı da unutmamak gerekiyor.
Birinci adam ikinci adam ilişkisi ise patlamaya hazır saatli bomba gibi. Pimin ne zaman çekileceği bilinmiyor. Belki Eylül’de. Birinci adamın İzmir konusundaki en büyük sorunu kentte kendisinin desteklediği bir acentasının olmaması. Karataş bu görevi il başkanlığı sürecinde yaptı. Bundan sonra da devam etmek istiyor. Ancak Karataş acenta patronu olacak ve bu acenta güçlü, sağlam görünmek istiyor ise acentanın ortaklarının da güçlü ve güvenilir olması gerekiyor.

NOT 1 : İzmir metrosu tamamlanamadı ama yeni bir geyik karşımızda. İzmir tramvayı… Saint Kocaoğlu (Aziz’in İngilizce’deki tanımlaması Saint, yani Saint George gibi) İzmir’i demir tramvay ağlarıyla örecekmiş. 5 yıllık geyik malzemesi hazırlanmış ve karşımızda duruyor.

NOT 2 : Aya Kocaoğlu (Aziz’in Yunanca’daki tanımlaması Aya, yani Aya İrini gibi) basına görünmeyen yatırımlarını da anlatmaya başladı. Durum kötü. Görünen yatırımlar bir türlü bitmeyince biten ancak görünemeyen yatırımlar öne çıkarılıyor.

YENİGÜN 08 - 07 - 2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder