Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

24 Temmuz 2009 Cuma

Herkes yemeğe

CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın bugün başlayacak olan İzmir ziyareti Eylülde start alacak kongre süreci için önemli ipuçları verecek.
Bir belediye binasının açılışından daha önemli konuları İzmir’de tartışmak için iki günlük ziyaret yapıyor.Genel sekreterin İzmir’i sıkça ziyaret etmediğini görürsünüz daha önceki programlarına baktığınızda…
Sav’ın programını hep birlikte izleyecek ve İzmir’e vermek istediği mesajları birlikte tartışacağız.
Bu arada Cuma akşamı Bizim Gazino’da yapılacak yemeğe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı da davet edilmiş. Bu ilginç bir gelişme.
CHP Genel Sekreteri Önder Sav cumartesi günü öğleyin Karşıyaka da, belediyenin sosyal tesisi olan Deniz Kent’te yemek yiyecek.
Aslında bu daha da ilginç bir gelişme.
Tabii ki Önder Sav ile görüşmek isteyen, kendi bakış açılarını genel sekretere izah etmek isteyenlerin her iki yemekte de hazır olmaları gerekiyor.
Genel sekreterin bu tür yemeklerde CHP’lileri dinlediğini, onların görüşlerine değer verdiğini, hatta bazı notlar aldığını unutulmamalı.
Eğer restoran kapılarında size sorun çıkarılır ise sadece şunu söyleyin: Bizler bu partideniz ve kazanması için çok çalıştık. Tabii ki bu yemeğe katılmak herkes gibi bizim de hakkımız.

***

İZSU ilginç ihalelere imza atıyor.
Bunlardan biri de iki gün önce karar verilen motorlu araçlar kiralama ihalesi.
Neden bu ihaleyi öne çıkardın diye sormayın. Ancak yukarıdan baktığınızda ilginç gelişmeler var ihalenin mantığında.
İSZU 2007 yılında yine böyle bir ihaleye çıkmış, binek araç, doblo, pikap ve minibüs kiralama sistemine gitmişti. Yılı tekrar ediyorum 2007. O yıl yapılan ihale şartnamesinde araçların tamamının 0 kilometre yani yeni olması istenmişti.Bu normal bir durum… İSZU’nun ihaleye çıkarken tabii ki yeni araçları tercih etmesi doğal.
Ancak iki gün önce yapılan ihalede ise nedense 0 kilometre yeni araçlardan vazgeçilmiş yerine 2007 yapımı ve daha yeni araçlar ibaresi konulmuş.
“Her dönem 0 kilometre ihalesi yapılırken bu kez neden 2 yaşındaki araçlar da ihaleye girmiş, anlamak kolay değil” derseniz IQ testi yapmanızı öneririm. Bu soruyu soranların IQ test sonuçlarının 70’in altında çıkacağı açık gibi…
Büyükşehrin ihalelerinde son günlerde yaşananlar beni gerçekten düşündürmeye başladı.
ESHOT ihalesi konusu ise nedense gündemden düştü.
Birileri devreye girip olayı mı kapatıyor yoksa yine birileri olayın büyütülmemesi için taraflara baskı mı uyguluyor? Basında yazılanlar nedeniyle, “şunu mahkemeye vereceğim, bununla hesaplaşacağım” diyen belediye bürokratımız bu adımları atıyor mu yoksa çark mı etti?
Çark etti ise bunun nedenlerini de kamuoyunda tartışması gerekiyor.
ESHOT ihalesini başkaları kaleme almış olabilir. Ancak başkalarının kaleme aldıkları bizi yine de ilgilendiriyor. Dolayısıyla bu ihalenin geldi noktayı kamuoyunda yeniden tartışacağımızı da bildirmek isterim.

NOT: Hasan Tahsin Balkan neden anılarını yazmıyor? Biz bir iki not kaleme aldık diye mi?

YENİGÜN 24 - 07 - 2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder