Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

7 Nisan 2010 Çarşamba

Amerikanlaştırılan Gaziemir

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, 1 yıl değerlendirmesi toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kastederek, “Amerika ile kavga etmem” demiş.
Gaziemir ilginç bir model… Daha önce de Gaziemir İlçe Başkanı Yüksel Demirsoy da genişletilmiş il toplantısında Kocaoğlu’nu kastederek, “İzmir’in de ‘Obama’sı var” demişti.
Bu Amerikan hayranlığının nereden geldiğini anlayamadım bu ilçeye. Buca’daki NATO karargahından mı etkilendiler bilemiyorum.
İyi de temsil ettikleri partinin Genel Başkanı Baykal her yerde ABD ve AB politikalarını eleştiriyor, Amerikan ordusunun Ortadoğu’ya yerleşmesini, 1 Mart tezkeresini geçirmeyerek engelliyor.
Amerika’yı dillerinden düşürmeyen bu ikiliye bir-iki tespitim olacak.
1 – Siz Che’yi hatırlıyor musunuz? O bir sigara markası değildir. Detroit’te üretilen bir otomobil markası da…
2 – Yurtdışına gidip geliyorsunuz… Bir seyahatinizde Venezuela’ya uğrayın. Chavez ile görüşün… Güney Amerika’daki sol ve sosyal demokratlar arasında ABD karşıtlığının geldiği boyutu irdeleyin. Sakın Venezuelalı güzel kızlara takılmayın.
3 – Yeni bir okuma programı düzenleyin. Tekrar Marx’a dönün… Andre Gunder Frank, Gramsci, Althusser, Poulantzas’ı okuma listelerinize ekleyin.
4 – Bush’un Obama’ya dönüşü sürecini ifade eden resimlere dikkatli bakın. Amerikan politikalarının uluslararası sistem içinde ne kadar değişime uğradığını iyi izleyin.
5 - Bir daha güç odakları konusunda örnek vermek isterseniz, kendi tarihinize yönelin. 150 yıllık Amerikan tarihine karşı binlerce yıllık Türk tarihi içerisinde daha doğru örneklere rastlayacağınızdan eminim.
NOT 1: Türkiye’de kapalı alanlarda sigara içme yasağı varmış… Bu yasağı belediyelerin uygulaması gerekiyormuş. Ben şahsen bir nihilist olarak bugüne kadar bu yasağa uymadım. Ancak Kocaoğlu çiftinin tarihi Asansör restoranda düzenlediği belediye başkanları ve eşlerini buluşturma yemeğinde tanıdığım sigara tiryakisi belediye başkanlarının tamamı kapalı mekanda sigara içiyordu. Fotoğrafları elimde… Bunları çoğaltıp tüm kafe ve restoranlara yapıştırma kararı aldım.

NOT 2: Agora çevresinde bulunan ve kamulaştırılan binaların tamamı dünden itibaren yıkılmaya başlandı. Nihayet, birileri bizim uyarılarımızı göz önüne almış. Buna da şükür. Kocaoğlu’nu da tebrik edelim bu arada.

NOT 3: Büyükşehir Belediye Meclis komisyon seçimlerinde büyük tartışmalar çıkacak gibi… Herkes ciddi şekilde bilenmeye başladı. Önümüzdeki günlerin ana konularından biri olacak. NOT 4: Büyükşehir personel listesini ele geçirip tarafıma gönderecek bir babayiğit arıyorum. Bu sütundan bulacağımdan da eminim.
        
 YENİGÜN 07 - 04 - 2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder