Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

7 Aralık 2009 Pazartesi

Mahallede seçim var

CHP İzmir’in kongre sürecinde Çiğli haricinde diğer ilçelerin mahalle delege seçimleri hemen hemen tamamlandı. Yukarıdaki çatışmanın nereye doğru evrileceğini bilemem. Ancak delegasyon seçimlerinde yaşanan kaosu dikkate alarak İzmir özelinde bazı tespitler yapmak gerekiyor.
1 – Bazı ilçelerde kimin elinin kimin cebinde olduğu hala net değil. Zaten son güne kadar havanın netleşmesini beklemiyorum.
2 – İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’nun süreçte kimlerle oynayacağı hala bir muamma. Şeker kız Candy’e döndü yine… “Beni atayan Deniz Baykal… Onun emrinde çalışıyorum” diyor. Ancak bazı mahallelerde hatta ilçelerde başka gruplarla oynuyor. İşin ilginç yanı oynadığı bu gruplardan başka mahallelerde gol de yiyor. Genel seçimlere kadar umarım bu keşmekeş içerisinde aklını yitirmez.
3 – Bazı ilçelerde adaylar netleşmeye başlıyor. Ortak aklın galip geleceği ilçe sayısı hayli fazla.
4 – Zikri Dursun’un Konak delege seçimlerinde mağlup olması enteresan. Dursun bundan sonra bakalım hangi noktada duracak.
5 – Konak’ta bazı mahallelere itiraz edilecek. Bu itirazların sonuçları ilçe kongresini hayli etkileyecektir.
6 – Ekibin Konak İlçe Başkanı’nı merak ediyorum. Umarım İl Başkanı Nalbantoğlu bu noktada yeni bir sürpriz ile karşı karşıya kalmaz.
7 – Önceki gece aldığım bazı ilginç telefonlar herkesin çok da rahat olmadığını gösteriyor. İzleyip göreceğiz.
8 – Bornova’da hüsrana uğrayan Kocaoğlu ise diğer hiçbir ilçede yok. İlçe başkan yardımcılığı görevinde bulunmuş bir ismin elindeki imkanlara rağmen etkili olamamasının nedenleri vardır mutlaka.
9 – Baykal’ın da İzmir seçimlerine dönüp bakması gerekiyor.

NOT 1: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nı anlamakta zorlanmaya devam ediyorum. Tufan Eker’i aldı, genel sekreter yardımcısı yaptı. Eker aynı zamanda İzbeton Genel Müdürü idi. Yani iki işi birlikte yapabilen adam konumundaydı. Sonra genel sekreterlik görevinden alındı, sadece genel müdür olarak bir süre devam etti. Şimdi de ESHOT Genel Müdür Yardımcılığı’na atandı. Muharrem Derbentoğlu Grand Plaza Genel Müdürü idi. Yani restoranlardan sorumlu. Şimdi ise İzbelcom Genel Müdürü. Yani İZSU’nun altyapı şirketi. İki işin nerede kesiştiğini kavrayamıyorum da…

NOT 2 : Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak doğru noktada duruyor. Bir dönem daha bu sükunetini korumalı…

YENİGÜN 07 - 12 - 2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder