Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

21 Aralık 2009 Pazartesi

Birlik, beraberlik

CHP ilçe başkanları ve il yönetimi Selçuk’ta Süzer Otel’de toplandılar ve birlik mesajı verdiler.
Ne için birlik?
CHP için birlik ise doğrudur.
Ancak il başkanına destek amaçlı birlik ise soru işaretlerim var.
Toplantıya katılan ilçe başkanlarından kaçının yeniden ilçe başkanı seçileceği belli değil. Kongre sürecinde bir gece içerisinde havanın değişmesi, CHP’nin klasik durumlarından biridir. Ben kaç il başkan adayı tanıyorum, “Bu grup kesinlikle bize oy verecek” derken, yarın oy verecek olan grubun karşıya geçtiğini öğrenen.
Hatta bazı delegelerin tavırları seçim günü bile değişiyor.
O nedenle birlik, beraberlik olayının abartılmaması gerekli.
Hafta sonu Karşıyaka kongresi ile havayı ölçmeye başlayacağız.
Karşıyaka’nın tavrı il kongresi için bize bir ışık verecektir.
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın Baykal’ın sözünden çıkmayacağı açık… Bir önceki il kongresinde hata yapıp Selçuk Ayhan’ı desteklemesi nedeniyle, Baykal’ın gösterdiği sert tavrı yumuşatmak için az uğraşmadı. Bu kez böyle bir hataya düşmeyecektir. Görevden alınan eski ilçe başkanı Ertam Özen’in de ekibe karşı nasıl bilendiğini anlatmaya gerek yok sanırım.
Tabii buradaki kilit isim İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu idi. Hatta Karşıyaka’ya gidip şimdiki eğitim sekreteri Mustafa Özuslu’yu ilçe başkanı adayı olarak istediği biliniyor. Tabii Baykal’ın “Rıfat o ilçeye niye gidiyor” demesi ve MYK’nın son kararları, Rıfat Nalbantoğlu’nun hangi yapının adayı olabileceği konusunda bize bir işaret veriyor.
Gerçi İzmir’deki Sav ekibi kendi belirlediği ve üzerinde tasarruf edeceği bir aday arar il için… Kaldı ki ekibin üslendiği ilçelerden biri olan Gaziemir’in İlçe Başkanı Yüksel Demirsoy da il başkanlığı talebini sürdürüyor.
Milletvekili olmak için bir ilçenin başkanlığının yetmediğini gördü Demirsoy. İl Başkanı olarak şansının daha yüksek olacağını biliyor. Bu nedenle ilçe kongresi sonrası il başkanlığı talebini seslendirmek isteyecektir.
Görüldüğü kadarıyla il başkanlığı hayli engebeli yollardan geçilerek ulaşılabilecek bir koltuk. Üstelik CHP gibi bir partide seçimle bu koltuğa gelmek hiç de kolay değil.
Rıfat Nalbantoğlu’nun yukarıda ifade ettiğim uyarıları dikkate alacağından eminim. Bu yüz kontur harcamaya da benzemez.

NOT 1: İnternetteki yazılarıma gelen yorumlar arasında biri dikkatimi çekti. Ayhan Uzum imzalı yazıda İZBETON’un tünel işinin altından kalkacağı belirtiliyor. Kahve daveti de içeren bu yazıda Kenan Eryılmaz’ın İZBETON Genel Müdürü olduğu yönünde bir not da var. İlginç. Ancak en kısa süre içerisinde bu davete icabet edeceğim.

NOT 2: Balçova’daki teleferik konusunda yeni adımlar atılmış. 2011 yılında bitecekmiş. Ben mi yanılıyorum acaba? Değişecek sadece teleferiğin telleri değil mi?

YENİGÜN 21 - 12 2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder