Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

4 Aralık 2009 Cuma

Kendine sıfat takan başkan

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu önceki gece Ege TV’de izlerken hiç beğenmediğimi yeri geldiği için şahsen ve bizzat belirtmek isterim. Gergin, sinirli, karamsar, çekingen, gelecekten ürken vs bir görüntü çiziyordu.Hatta kendisini aklı eksik olarak tanımladı ki, hiç yakıştıramadım. Bir büyükşehir belediye başkanı canlı yayında böyle bir sıfatı kendisi için kullanır ise kendisine sıfat yakıştıracakların önü açılmış olur ki, elimde çok hoş 10 sıfat birikti bile.Kolay değil tabii ki… İzmir bir türlü demir ağlarla örülemedi. Ortada kalan demirlerin nereye gittiği ise ayrı bir tartışma konusu.
“Üçyol – Üçkuyular metrosu kabak tadı verdi” bile diyemeyeceğim. Çünkü kabağın tadı metroda yaşananların yanında cevizli baklava kıvamına geldi.
Kocaoğlu yüklenmiş yine iktidara. Olayı siyasi alana çekmeye çalışıyor. O zaman arasın Deniz Baykal’ı… CHP Genel Başkanı bu işi Meclis’e taşısın… Salı günleri grup toplantısında gündeme getirsin. Böylece Türkiye kamuoyunda tartışılsın iş.
Ama nerede… Gerçi böyle yapsa bu sefer KİK’ten gelecek yanıtların altından kalkabilir mi bilemem. Yerel medyaya konuşarak, İzmirli’yi soğuk kış günlerinde uyutmak, belki de daha mantıklı.Dün bir operasyon yapmış Kocaoğlu. Üç ay önce gündeme getirdiğimiz, zararın tavana vurduğu, akraba işlerinin yoğunlaştığı Grand Plaza Genel Müdürü’nü görevden almış.
Bu da ilginç…
Önce biz yazıyoruz. Sanırım yazıları takip ediyor… Ancak konuyu bir süre buzluğa kaldırıp bekletiyor. Unutulmaya başladığı anda harekete geçiyor ve gerekli düzenlemeyi yapıyor.
Sıcağı sıcağına yapsa, “Ben yazdım, belediye başkanı harekete geçti” diyeceğimden mi çekiniyor.
Eğer yaptığım tespit doğru ise, sırada görevden alınacak hayli isim var o zaman.
İyi de 5 yılda hala doğru dürüst bir ekip kurulamadı. Sanırım 1 yıl daha Kocaoğlu ekibinin yenilenmesi için bekleyeceğiz. “Ayşe gitti, Mehmet geldi, Ali uçtu, Sevda kondu” şeklinde epey haber okuyacağız.
Geçtiğimiz günlerin en başarılı ve en ses getiren büyükşehir haberi, Sasalı’daki hayvanat bahçesi pardon Doğal Yaşam Parkı’nın 1. yaş günü kutlamasıydı. Elde yeni bir şey olmayınca yıldönümü kutlamak son derece doğal… Ancak sonbahara rastlayan bu törenlerin ilkbaharda yapılması halinde şahsen daha başarılı olacağı kanısındayım. Bunun için 1.5’uncu yaş günü kutlamalarının bando ve mızıka eşliğinde mayıs ayında tekrarlanması gerektiğinin altını çizmek istiyorum.

NOT 1: CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu ne zaman Ankara’ya gidiyor?

NOT 2 : Konak delege seçimleri üzerine bazı tezgahlar düzenlenmeye çalışılıyor. Ama bu saatten sonra çok zor.
 
YENİGÜN: 04 - 12 - 2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder