Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2 Ekim 2009 Cuma

Jeo-kulak genel müdür

Jeotermal A.Ş. Genel Müdürü Ali İçhedef’in satın aldığı bir kayıt cihazı ile kendi kendini kaydettiği, ancak daha sonra masasında unuttuğu için kopyalanan 17 saatlik kayıt, son günlerde İzmir’de elden ele dolaşıyor. Köşe yazarıyız ya, bize de ulaştırıldı bu kayıt. Başka yazarlara gitti mi bilemem. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile İzmir Valisi Cahit Kıraç’ın arasını açan ünlü masa yumruklama olayının nedeni olan kayıt bu. Tam 11 bölüm… İçhedef’i hiç tanımam. Yani benim hedefimde ve ilgi alanımda değildir. Ancak 17 saatlik kaydı dinledikten sonra sesini gayet iyi biliyorum.
BÖLÜM 1 : Ali İçhedef ALOSBİ’den birisiyle konuşuyor. Sağa sola fazla dönmesi nedeniyle kayıtta hışırtılar arttığı için karşıdaki kişinin ismi anlaşılmıyor. Ancak Bornova Anadolu Lisesi mezunu ve ODTÜ’yü bitiren bir mühendis olduğunu kavradım. Ali İçhedef ise karşısındakine hava attığına göre Atatürk Lisesi mezunuymuş, ama BAL’dan çok arkadaşı varmış. ODTÜ’yü bitirdikten sonra 4 yıl ODTÜ’de asistanlık yapmış, 68 kuşağı ile karşılaşmış, ancak onlara takılmamış. Torbalı Opel’de görev yapmış. Fabrika kapanmasaymış, Opel’in uluslar arası yöneticisi konumuna gelebilirmiş. Sonra BAGFAŞ’a geçmiş, orası da kapanmış. Emekli olduktan sonra gazete ilanında Jeotermal A.Ş’ye genel müdür arandığını görmüş, başvurmuş, Kocaoğlu da onu işe almış. İyi ki öyle yapmış Kocaoğlu. Yoksa, İçhedef, “ABD başkanlık seçimleri yaklaşıyor, gideyim Obama’nın yerine Amerika’ya başkan olayım” diye de düşünebilirmiş.
Tabii ilk zamanlar orada çalışanlar ile pek anlaşamamış. Niyazi Aksoy, Ümran Sertel gibi isimler yönetim ile kavgalıymışlar. Zaten bu insanlarda kavga kültürü çok gelişmiş. Sokakta kendileriyle çalışmak istemeyenlere gelip omuz vuracak tiplerdenmiş.ALOSBİ yetkilisi biraz şaşkın bu açıklamalardan. İçhedef’ten Aliağa’da jeotermal çalışması yapılması konusunda kimlerle çalışılacağı noktasında fikir soruyor. İçhedef yanıtlıyor: “Sertel grubu ile çalışmadım. Burada çalışmışlar bir süre... Buradaki eski genel müdür arkadaşa görev verilmeyince onlar toplanmışlar cümbür cemaat gitmişler.”
ALOSBİ yetkilisinin şaşkınlığı artıyor. “Yani bu arkadaşlar işlerinde mi başarılı değiller, yoksa süreç mi onların buradan ayrılmalarına neden oldu?” sorusunu soruyor. İçhedef yanıtlıyor: “Vallahi, yani uzun süre diyalog kurmak istememize rağmen, pek dönüp şey yapmadılar. Niyazi geldi bir sunum yaptı, birlikte çalışma önerimi reddetti. 4 hafta sonra kendisini aradım bir şey sormak için, o da istifa ettiğini yönetimdeki bazı isimlerle kişisel problemi olduğunu söyledi.”

NOT 1 : Aziz Kocaoğlu, gripten dolayı 7 günlük rapor alarak Bornova’daki evine yerleşmiş, dinlenmek için. Kendisine geçmiş olsun diliyor, son üç yazımızın konusu olan Balık Hali’nde yaşananlar için idari bir adım atmadığını merak ediyoruz. Bir haftadır aldığım telefonlara gelen e-maillere, yazılan yorumlara bakılacak olur ise bu işi bir tek ben bilmiyormuşum. Herkesin haberi varmış da kimse kılını kıpırtdatmamış. Bakalım Kocaoğlu hareket edecek mi? Evinin bahçesinde oturan bürokratlarından mı yoksa ortalarda hiç görünmeyen Genel Sekreter Ersu Hızır’dan mı yardım isteyecek? Bu arada Sayın Hızır, CHP Genel Merkezi’nden gelen 2008-2921 kayıt numaralı yazının içeriğini gerçekten çok merak ettim.

NOT 2 : İnşaat Meslek Komitesi’nin düzenlediği basın toplantısında İZTO Meclis Üyesi Erol Eroğlu’nun sarf ettiği; “Başkan toplantıya başlayalım. Gazetecileri beklersek onların yemeleri bitmez. Onların önüne ne koyarsanız yerler” sözü gerçekten garip Ama adam haklı. Çünkü bugüne kadar yiyen gazeteciler ile arkadaşlık edip onları beslediği için her gazeteciyi öyle sanıyor. Neyse devreye Necip Nasır girmiş de, yapılan terbiyesizliği özür dileyerek halletmiş.

YENİGÜN 02 - 10 - 2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder