Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

14 Ekim 2009 Çarşamba

Başdanışman ne yapar?

İzmir’in gelişmesi için ortaya konulan formüller konusunda fikir beyan eder, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın attığı adımları takdir eder, bu adımların arka planında nelerin olduğunu kamuoyu ile paylaşır, yeni atılımların sinyallerini verir.
Büyükşehir Belediye Başkanı da yeni kadrosunun en mühim şahsiyeti ile gazetecilerin önüne çıkar, “Arkadaşlar başdanışmanımın şimdi size sayacağım önerileri ile bu kenti uçuracağız” der ve örnekleri sıralar.
1 – İzmir’i balon merkezi konumuna getireceğiz. Bildiğiniz gibi balonlar üçe ayrılır. Şişirdiğimiz balonlar, lafla üretilen balonlar ve içine binip gezdiğimiz balonlar. İzmir’in semalarında uçacak balonlara bineceğiz, içinde hem lafla balon üretecek hem de çocuklar için balon üfleyeceğiz.
2 – İzmir’in ilçeleri arasında yatırımlara öncelikli ilçeleri saptayacağız. Mesela Karşıyaka, Konak, Selçuk, Bornova, Urla gibi ilçeler çok gelişmiş. Bunlara yatırım gerekmez. Yatırım fakiri ilçeleri öne çıkaracağız. Karabağlar gibi… Bu ilçeyi yatırım cenneti haline getireceğiz. Büyük alışveriş firmalarının bu güzide ilçede yer bulmalarına yardımcı olacağız. Bu konuda başdanışmanım Bilgin Erünal’ın harika fikirleri var. Derelerin üzerlerini kapayıp alışveriş merkezi haline çevirmek gibi…
3 – Tayland’ı kardeş ülke yapıp, Uluslararası İzmir Fuarı’nın değişmez “1 numaralı” ülkesi konumuna getireceğiz. Tayland’tan gelecek misafirlerimize tüm konukseverliğimizi göstereceğiz. Kenti Thai masaj salonlarıyla donatacağız. Ekonomik sorunlar nedeniyle gerilen İzmirli erkek hemşerilerimizin bu salonlarda rahatlamalarına ayrıca özen göstereceğiz.
4 – Yeni geyik türleri geliştireceğiz. Ren geyiği, Orta Asya Kızıl Geyiği, Sika Geyiği gibi bilinen türlerin dışında, “İzmir için el ele geyiği”, “yeni bir EXPO’ya doğru geyiği”, “mega müze geyiği” gibi Türkiye’nin gözümüzün üzerinde olacağı türlerin geliştirilmesine önem vereceğiz. Basını yemeklere davet edip bilgilendireceğiz. Ardından önlerindeki tabakları hemen toplayacağız.
5 – Türk toplumunun bir dönem kült televizyon dizisi Dallas’ı İzmir’de yeniden çevireceğiz. Eldeki malzemenin yoğun olması nedeniyle dizi kadrosunu geniş tutacağız. Diziye Türk kültür hayatından örnekler serpiştireceğiz. Mesela hamam sahneleri… Bunun için yönetmen Ferzan Özpetek’ten de yardım isteyeceğiz. Bazı belediye meclis üyelerimizin bu sahnelerde gönüllü rol almalarını sağlayacağız.
6 – İzmirli vatandaşlarımızın seyahat ederken güneşi göremeyecek olması beni derinden yaralıyor. Bu nedenle metro konusunu gündemden kaldırmayı planlıyorum.
7 – Başdanışmanımızın önerileri doğrultusunda, belediyemizin sizlere daha iyi hizmet etmesi için tüm kurumlarımıza yetenekli yöneticiler atayacağız. Kayıt yapmasını bilen, var olmanın dayanılmaz hafifliliğini gece gündüz yaşayan, Temel İçgüdü filmini en az 20 kez seyreden, Turgut Özal’ın “benim memurum işini biler” sözünü şiar edinen yöneticilerimiz ile kenti tersyüz edip yenileyeceğiz. Bir dakika ya… Kenti tersyüz ederken içinde kaldım. Boğuluyorum, kurtarın beni… Sayın Baykal rica ediyorum, bakan olursam, İzmir’deki icraatlarımı Türkiye’ye taşırım...

NOT 1: Karşıyaka Sanayici İşadamları Derneği, MSC kruvaziyer gemileri ile İzmir’e gelen turistlerin Karşıyaka çarşını gezip alışveriş yapmaları için harekete geçti. KASİAD Yönetim Kurulu üyesi turizmci Elif Canaslan ve firması Didyma Turizm 20.10.2009 tarihindeki son turist kafilesini KASİAD olarak ağırlama sözünü aldı. Böylece 2010 yılından itibaren de MSC kruvaziyer gemileriyle gelen turistlerin Karşıyaka’yı ziyaret etmeleri sağlanacak. KASİAD ayrıca İZTO Turizm Komitesi’nin gerçekleştireceği şehir turlarına Karşıyaka’nın da dahil edilmesini hedefliyor. Amaç turizmin nimetlerinden Karşıyaka esnafını da yararlandırmak…

NOT 2: Balık Hali ve Jeotermal A.Ş. konusunda atılan adımları yakından izliyorum.

YENİGÜN 14 - 10 - 2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder