Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

30 Eylül 2009 Çarşamba

N’olacak şimdi?

Balık Hali vakası büyüyor. 5 adet transpalet, 2 adet sanayi dolabı, kapıya bırakılan bir başka transpalet, 45 adet aydınlatma lambası, 52 adet aydınlatma lambalarının sarı demirleri, 1 römork dolusu odun vs… Bunlar tutanaklarda saptananlar. Saptanmayanları bilme şansımız maalesef yok.
Konunun bir süre önce Kesin Hesap İşleri Müdürü Erhan Bey’e yazılı bir üst yazı (ki yazıda her şey son derece açık) ile ulaştırıldığı kesin de, sonrası hakkında bir malumatımız yok.
Aziz Kocaoğlu bu konuya eğiliyor mu eğilmiyor mu, bilemem.
Erhan Bey’den bu tutanakları istedi mi acaba? Pervin Şenel Genç’e bu gelişmelerin ne kadarını bildiğini sordu mu?
O dönem Balık Hali Müdürü olan ve kendisinin isteği ile Büyükşehir İdari Müdürlüğü’ne atanan Cavit Akın ile “Neler oldu oralarda” diye konuşuldu mu? Oğlu da büyükşehirde değil mi Akın’ın. Sanırım kardeşi de…
O dönem müdür yardımcısı olan, bugün Hal Müdürlüğü görevinde bulunan Kayhan Öztürk’ün bilgisine başvuruldu mu?
Balık Hali’nde çalışanların bir bölümünün 2006 yılından itibaren aldıkları maaşlar da ilginç. Hani biraz daha gayret etseler Kocaoğlu kadar maaş alacaklar.
Ama adamların hakkını yememek lazım… Bordrolarına bakacak olursak çalışmaktan üç yıldır evlerine gitmiyorlar. Sabah saat 05.00’te görevlerine başlıyor, öğleyin 13.00’te mesailerini bitiriyorlar. Ardından da gece mesaisine başlıyorlar. Bayramlarda da çalışıyorlar.
Örneğin Şef Yardımcısı Bayram Kaygusuz’un o dönemlerdeki aylık brüt maaşı 3.807 lira 15 kuruş. 1.895 lira 35 kuruş yasal kesintiden sonra eline 1.986 lira 72 kuruş geçiyor. Şef Yusuf Nezir’in de durumu farklı değil. Onun eline de mesailer ile birlikte 2.103 lira 39 kuruş geçiyor. Gişe elemanı Eyüp İlik’in aylık net geliri 1.983 lira 97 kuruş. İşçi M. Ata Kanat net 1.437 lira 07 kuruş, yine işçi Suphi Keleş net 1.385 lira 27 kuruş alıyor.
Ankara’da Eti Maden’de başmühendis sıfatı ile çalışan Jeoloji Mühendisi bir arkadaşım var. 25 yıllık memur olarak aldığı para 1.840 lira…
Mesela Kocaoğlu, mesai puantajlarını işleyen aynı kurumdaki Şirin Dramalı’ya da sorabilir bu konuyu. Dramalı’nın iddia ettiğine göre zaten akraba imişler. Bir akrabadan bilgi alınabilir.
Bunlar eldeki belgelerle yasal olarak ortaya konulanlar. Sözle söylenen ve kanıtlanmayan iddiaların ise haddi hesabı yok.
“Benim belediyecim işini bilir, belediye başkanım her şeyden habersiz, kapı kapı medyayı dolaşıp kendini anlatmaya çalışır mı?” diyelim şimdi.
Her şeyden önemlisi bu işlere bakması gereken belediyenin genel sekreteri Ersu Hızır nerede?
Yazdıklarımın doğruluğuna inananlardan küçük bir isteğim olacak. Eğer büyükşehirde ve büyükşehir şirketlerinde çalışanların listesini edinebilirsem, hep birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki akrabalık ilişkilerini çözme şansına ulaşacağız.
Siz bakın o zaman şenliğe…
Sayın Kocaoğlu’nu izlemeye devam ediyoruz. Bakalım İzmir’in dürüst başkanı yüzde 56 ile bu kentin güvenini kazandığını kanıtlamış biri olarak kamunun haklarını ne kadar savunuyor.

NOT : Sarıgül’ün İzmir’e İl Başkanı olarak atadığı Tekin Kansoy ile İzmir dışındaki diğer Ege illerinin koordinatörlüğüne getirilen Ege Koop Başkanı Hüseyin Aslan arasındaki kriz derinleşiyor. İlginç ve kanlı bir çatışmaya hazırlıklı olun.
 
YENİGÜN 30 - 09 - 2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder