Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

9 Eylül 2009 Çarşamba

Ringde biri var

Ben büyükşehirden Kıraç - Kocaoğlu çatışması konusunda yeni açıklama bekliyordum. Ancak ters bir kroşe ile karşılaştım. Ringe birileri girmiş, fark ettirmeden alttan çalışıyor.
Resmi açıklama yerine gayrı-resmi bir açıklama. Hem de büyükşehrin gayrı resmi basın kanalından. Eh, tabii ki, gayrı resmi kanaldan gelen açıklama da gayrı resmi olur.
Gerçi içeriği doyurucu olsa, canım yanmayacak, tıpkı büyükşehrin ilk açıklaması gibi. Şöyle diyor bir yerel gazetedeki açıklama:
“Son zamanlarda İzmir’in iki tepe yöneticisinin arası açıkmış gibi bir hava estirme gayretleri var. Benim tanıdığım Vali Kıraç da, Kocaoğlu da buna izin vermez. İzmirliler bilmeli ki; bu kenti, aklı başında ve uygar iki insan yönetiyor.”
Benim tanıdığım Kocaoğlu, -ki valiyi tanımam-, bu çatışmada aktif rol oynuyor. Ve de belki ilk kez haklı. Ama her zamanki gibi bilgiyi kamuoyu ile doğru paylaşmadığı için bu işi de eline yüzüne bulaştırma arefesinde.
Gayrı resmi kanala İzmir’deki aşağıdaki soruları gündeme getirmelerini, hariçten gazel okumanın, “gelen paşam, giden paşam” yaklaşımlarının gazetecilik açısından pek doyurucu sonuçlar vermediğini buradan bizzat ve şahsen hatırlatmak isterim.
Soru 1 : Ortada Jeotermal A.Ş. Genel Müdürü Ali İçhedef’in 1.5 saatlik konuşmalarının kaydedildiği bir CD dolaşıyor mu?
Soru 2 : Bu CD doğru, ise kimler tarafından kaydedildi?
Soru 3 : Bu CD de İçhedef’in kimlere yönelik tespitleri var?
Soru 4 : Bu CD kimlerin elinde?
Soru 5 : İçhedef’in tespitlerde bulunduğu makamlardan adli sürece başvuran var mı?
Soru 6 : İl Genel Meclisi grubu bu CD ye ve yaşananlara nasıl bakıyor?
Soru 7 : İçhedef kim tarafından bu göreve getirildi?
Soru 8 : İçhedef’i göreve getiren şahıs arkasında yeterince duruyor mu?
Soru 9 : Kocaoğlu durup dururken neden masa yumruklasın ki? Ortada bizim bilmediğimiz başka bir gelişme mi var?
Soru 10 : Termal tesislerine cami yapalım fikri nereden çıktı?
Soru 11 : İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci bu süreçte hangi adımları attı?
Soru 12 : 136 kişilik İl Genel Meclisi’nde 93 sandalye ile büyük gücü elinde bulunduran CHP bu gelişmelerin ne kadarından haberdar?
Soru 13 : CHP İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu hala CD’yi dinlemek istiyor mu? Yoksa başka bir yerden edindi mi?
Ve son soru: Sayın Kocaolu İl Özel İdaresi içerisinde yaşananları kendisine oy verenler ve bu makama getirenler ile paylaşacak mı? Yoksa, “Size ne kardeşim, kenti ben yönetiyorum. İstediğimi yaparım, istediğim bilgiyi veririm, istediğimi vermem. Gerekirse gayrı resmi kanalları kullanarak olayların üzerini örtmeye çalışırım mı” diyecek?

NOT 1 : Üçüncü İzmir Projesi için yürütmeyi durdurma kararına İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin itirazı da reddedilmiş. Kamuoyuna duyurulur.

NOT 2 : Sayın Nalbantoğlu, CHP İzmir İl Danışma Kurulu’nun sonuç bildirgesi çok iyi olmuş. Teorik olarak harika. Ancak bunun pratikte yansımalarını merak ediyorum. Köşe yazımdaki gelişmeleri de gördüğümde teorinin pratiğe yansımasının hayli güç olacağı kanısındayım. Kurultay sürecinin başlaması halinde ise, CHP yöneticilerinin büyük bölümünün 13. maddeden naylon üye kaydedip İzmir’de güç elde etmek isteyeceklerini unutmayın. Maalesef sizin de çok iyi bildiğiniz gibi İzmir’in gerçekleri böyle.

YENİGÜN 09 - 09 - 2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder