Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

25 Eylül 2009 Cuma

Hurda var hurda

Siz evinizde tadilat yaptırdığınızda çıkan malzemeyi ne yaparsınız?
Kullanılacak olanı kullanır, gerisini satarsınız.
Ya kamu kuruluşunda yapılan bir tadilat sonrası çıkan hurda ne olur?
Aslında demirbaş listesindeki bu malzemeler bir depoya konur daha sonra satılır ve parası kurumun gelir hanesine kaydedilir.
Ancak…
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde sistem sanırım böyle çalışmıyor. Hurda bir yerde toplanıyor, ardından birileri tarafından kamyonlarla gece dışarıya çıkarılıp, satılıyor.
Satıştan kazanılan para ne mi oluyor?
Adam malı gece çıkardığına göre herhalde kazanılan parayı gece gizlice kurumun kasasına koyuyordur değil mi?
Gent fatihi Sayın Kocaoğlu yine “Bu sallamış” diyebilir…
Ancak çok güvendiği bir çalışanını (gerçi kime güveniyor onu da bilmiyoruz ya) görevlendirsin, Balık Hali’ndeki demirbaş listesi ile hurdadaki malzemeyi karşılaştırsın. Aradaki farkı bir yere not etsin.
Aslında buna bile gerek yok. Halden çıkan hurda dolu iki kamyon mal için yazılan tutanağa ulaşmaya çalışsın. O tutanakta her şeyi kendi gözleri ile görecektir. Mesela güvenlik amirlerine sorsun. Daha sonra ele geçirilen üçüncü kamyonun akıbetini öğrensin. Bu iş yapılmış ise saray ile olan bağlantılarını araştırsın. Halden saraya uzayan levrek, çipura, mercan ordularına karşı keskin hamlesini yapsın.
Bu örneği gördükten sonra büyükşehrin diğer kurumlarında hurdaların ne olduğu ise ayrı bir soru işareti. “Dürüst” başkana duyurulur.
Büyükşehir Belediyesi’nin doğru çalışması için saçlarımı ağarttım. Ancak hala eski tas eski hamam…
Hamam deyince, bugünlerde adı Dallas’a çıkan büyükşehir dolaylarında hamam sefalarında artış kaydedilmiş. Ancak bu çok tehlikeli bir konu... Hani fotoğraflansa yılın haberi bile olabilir. Buradan belediye muhabiri arkadaşlara duyurulur. İzmir Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu’ndan geçen haberlerle yetinmeyin. Ancak siz de haklısınız. Sizin yaptığınız haberlerin yayınlanıp yayınlanmayacağı da maalesef sizin elinizde değil.

NOT 1 : Hafta sonunu 17 saatlik bir kayıt işine ayırdım. Tahmin etmişsinizdir sanırım. Bakalım kayıttan sizin ile paylaşacağım ilginç konular çıkacak mı? Bana göre çıkacaktır. İzmir’in tepesinde hala var olmadığı iddia edilen çatışmanın ana kaynağına ulaşacağız sanırım.

NOT 2 : Pazartesi günü yazacağım yazının ana konusunu da şimdiden vereyim. İzelman şirketinin kreşleri… Çok ilginç bir konu daha sizlere… Sosyal demokratların sosyal ayırımcılık yaptıklarına dair çok keskin bir örnek…

NOT 3 : CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu verdiği sözlerde durmuyor. Dikkatinize… Bundan sonra sözünü tutsa da geç olacak. Ancak yine de sözünü tutar ise buradan sizlerle paylaşacağım…

YENİGÜN 25 - 09 - 2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder