Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

16 Eylül 2009 Çarşamba

Benelüx “yakınlaşması”

Bana nispet yaparcasına İzmir Valisi ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından Benelüx ülkelerinden Belçika’nın Gent kentinde Graslei ırmağının kıyısında baş başa çektirilen, büyükşehir basın bürosu tarafından İzmir medyasına gönderilen ve İzmir medyasının üzerine atladığı fotoğrafı hep beraber gördük.
Fotoğrafı istediğiniz gibi yorumlayabilirsiniz. Size kalmış bir şey.
Ancak güzel fotoğraflar da çektirilse gerçek maalesef değişmiyor.
Jeotermal A.Ş. Genel Müdürü Ali İçhedef üzerindeki tartışma devam ediyor. İçhedef’in İzmir Valisi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri üzerine yaptığı yorumları kapsayan ses kayıtları yargıya intikal etti bile.
Olaya müdahil olanların ifadeleri alınıyor. Ardından savcı kararını verecek.
Acaba ses kaydının içinde neler var?
İçhedef’in işçilerle, yol boyunca esnaf ile yaptığı sohbetler var mı?
Jeotermal kuyularındaki sokak köpeklerinin nereden ve nasıl geldiği de yine bu ses kaydında bulunuyor mu?
Ses kaydı kim tarafından hangi masada bulundu?
Kaydın hangi amaç ile kopyası çıkarıldı ve İl Özel İdaresi’ne nasıl ulaştırıldı?
Kaydın bir bölümü Balçova’da hangi mekanda yapıldı?
Kasette pop starları aratmayacak kadar güzel sesi ile Türk Sanat Müziği söyleyen İzmirli ünlü kim?
Hal böyle olunca Kocaoğlu’nun arkasında durduğu İçhedef konusunda vali ile büyükşehir belediye başkanının “dost” ve “arkadaş” olması beklenemez.
Aslında İzmir’in iki yöneticisi arasındaki soğukluk 1 yıl öncesine dayanıyor. EXPO sırasında yaşananlar, Kocaoğlu’nun süreci istediği gibi yönetememesi, valinin Dışişleri Bakanlığı’na yakın duruşu, Termal Tesisleri Genel Müdürü Turabi Çelebi konusundaki karşıt fikirler Kocaoğlu ile Kıraç arasındaki çatışmanın şiddetlenmesine neden oldu.
İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci’nin de iki gün önce, İl Özel İdaresi’nin seçilmiş insanlar tarafından değil, bizzat atanmış vali tarafından kontrol edildiğini vurgulayarak sistemin değişmesi gerektiğini savunmuştu.
Aslında bir diğer sorun İl Genel Meclisi ile vilayet arasında yaşanıyor. CHP’nin İl Genel Meclisi üyeleri ile konuşulsa vilayet ile yaşanan sorunlar bir bir ortaya çıkar da, bunu kim yapacak?
Gent şehrinden İzmir’e sıcak mesajlar gönderilmek istense de, bu mesajlar Balkanlar’daki hava şartları nedeniyle soğuyor ve kente yağmur olarak dönüyor. İstanbul’daki selin nedeni bu olabilir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın dikkatine.

NOT 1: Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bir restoranda sirtaki yapılıp tabak kırılıyormuş. Birkaç ay içindeki 20 bin liralık tabak çanak masrafı ancak bu şekilde açıklanabilir.

NOT 2: Önümüzdeki gülerde Ankara’da İzmirlilerden oluşan küçük bir grup çok önemli bir toplantı yapacak. Toplantının içeriği ise İzmir’e bomba gibi düşecek.

YENİGÜN 16 - 09 - 2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder