Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

22 Nisan 2009 Çarşamba

Uyum sorunu

Büyükşehirde bugün en çok tartışılan konulardan biri büyükşehir – ilçe belediye başkanları arasındaki uyumun nasıl sağlanacağı üzerine…
Büyükşehir bu konuda bazı adımlar atacakmış önümüzdeki günlerde. Özellikle “Ne var, ben kazandım. Benim bir büyükşehir belediye başkanından aşağı kalır neyim var” ya da “Büyükşehir başka işlerle uğraşsın, ben ilçeme bakarım” şeklindeki davranış bozukluklarıyla ilgili bir birim oluşturacakmış büyükşehir.
Özellikle Kocaoğlu’na yakın meclis üyeleri de ilçe belediye başkanlarıyla olan ilişkilerin geliştirilmesi yönünde çalışacaklarmış.
Kocaoğlu sanırım büyükşehir ile sorunlu ilçe başkanlarını bizzat kendisi tanımlamıştır. Çünkü medya üzerinden yapılan bazı tespitlerin kendisini yanlış yönlere taşıyacağı kanısındayım.
Örneğin Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın bugünlerde istediği en son şey büyükşehir ile ilişkisinin bozulması. Bayraklı’nın gelişmesi, Karabağ’ın doğru hareket edebilmesi ve bu bölge için daha önce kabul edilen projelerin uygulanması için Büyükşehir’e ihtiyacı var Karabağ’ın. Bu konuda kamuoyundaki yanlış yönlendirmelerden de rahatsız. Bazı sözlerinin kişisel çıkarlar nedeniyle çarpıtılmasından da… Karabağ seçim sürecini değerlendirirken iki nokta üzerinde durdu:
1 – Kendisinin atanmasında Kemal Karataş’ın etkisi büyüktü. Bunu sağır sultan da biliyor. Deniz Baykal’ı ikna eden Kemal Karataş’tı.
2 – Seçim sürecinde yalnızdı. Bir iki milletvekili dışında pek destek görmemişti. Karabağ en azından bir iki milletvekilinden destek gördü. Seçimin kayıp ilçesi olarak değerlendirilen Gaziemir için kimse kılını bile kıpırdatmadı. Halil İbrahim Şenol ve ekibi kendileri çalışarak bir sonuca ulaştılar.
Aynı durum Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm için de geçerli. Kürüm’ün bu süreçte her ne kadar ekip Büyükşehir komisyonlarında darbe yese de Büyükşehir ile uyumlu çalışmak zorunda. Seçim öncesi verilen sözlerin karşılanması en azından bir bölümünün yerine getirilmesi için Kocaoğlu’nun desteğine ihtiyacı var Kürüm’ün.
Büyükşehir ile dorudan sorunlu ilçe başkanlarını benim kaleme almama gerek yok. Herhalde Kocaoğlu bu isimleri ve kendisine karşı olmalarının nedenlerini bizden iyi biliyordur.

NOT 1: Aziz Kocaoğlu – Yusuf İnan ilişkisi üzerine çevrede dolaşan bir mail oldukça ilginç tespitleri içeriyor. Şimdilik bu konu hakkında bir tespitte bulunmak için erken. Ancak böyle bir mail ve bu mailin işaret ettiği web sayfasının varlığı konusunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bir çalışma yapmasında yarar var. Çünkü bu tehlikeli bir gidişat…

NOT 2: Hasan Tahsin lord olmak istiyormuş. Bir kuvvacı olarak neden bir İngiliz asilzadesi olmak istediğini bir türlü anlayamadım ya neyse. Lord olacağına kont olsun ya da dük. Yok, doğru lord olmak daha iyi. Çünkü kont ve dük tanımlamaları bazen köpeklerde bile kullanıyor. Hem Dükhasan derken maazallah harfin biri değişirse ne olur…

NOT 3: Ne oldu bu Üçyol-Üçkuyular tadilat projesi? Ben bilgi aldım da, bunun kamuoyuna açıklanması İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın görevi…
 
YENİGÜN 22 - 04 - 2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder