Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

27 Nisan 2009 Pazartesi

Kısa Kısa...

Bir dönemin efsane ismi Yüksel Çakmur yeniden CHP’ye dönüyor. Bu konuda Genel Başkan Deniz Baykal ile görüşen Çakmur, CHP’ye yeniden üye olmak istediğini kaydetti. Baykal da bu isteği kırmayarak Çakmur’un dönüşüne olumlu sinyal verdi. Önümüzdeki günlerde İzmir’de gerçekleşecek büyük bir etkinlikle CHP’ye dönecek olan Çakmur’un ekibinin ise ne yapacağı merakla bekleniyor.

* * *

DSP’nin başına ise kimin geleceği tartışılıyor. Kamuoyunda birçok isim gündeme gelmesine karşılık sürpriz bir adayın atak yapması bekleniyor. Masum Türker. Bir dönem Ekonomiden Sorumlu Bakan olarak kabinede görev alan Türker’in, Genel Başkan Zeki Sezer’in aday olmaması halinde adaylığını açıklayacağı DSP kulislerini hareketlendirdi. Türker’in DSP delegasyonu üzerinde hatırı sayılır etkisinin bulunması da şansını artırıyor.

* * *

Bu hafta CHP içinde önemli gelişmeler yaşanabilir. Örgütlerin yeniden toparlanması, genel merkezin örgüt yapısını belirleme noktasındaki tavrı önümüzdeki genel seçimler için de bir işaret olacak. Tabii en önemli nokta Genel Başkan’ın İzmir üzerine düşündükleri. Yerel seçimler sonrası İzmir’in hangi noktaya doğru hareketleneceğine ve ekipler arasında yaşanan mücadelenin alacağı pozisyona Deniz Baykal karar verecek.

* * *

Aziz Kocaoğlu mayıs ayı başına kadar memleketi Tokat Erbaa’da... Seçim döneminin yorgunluğunu atacak olan Kocaoğlu’nun önümüzdeki dönemde yapacaklarını tatilde kaleme alacak. Kocaoğlu’nun özellikle danışman grubunu genişleteceği ve bazı konularda uzman isimlerle çalışacağı iddia ediliyor. Aslında Kocaoğlu herşeyi bildiği için böyle bir danışman grubuna pek ihtiyacı yok bana göre...

* * *

CHP’nin İzmir’de yerel seçim başarısı ortada. Aslında bu başarı atılacak bazı adımlarla daha da perçinlenebilir. Başta AKP olmak üzere birçok partiden CHP’ye katılımların yoğun olarak yaşanacağı bir döneme giriliyor. Yaz sonuna kadar hiç beklemediğiniz isimleri CHP’de görme olasılığınız çok yüksek. Şimdiden isim vermeyelim. Ancak bu isimler teker teker CHP’ye katıldığında, bu tespit daha önce kaleme alınmıştı diye düşünmeniz yeter.

* * *

İzmir Ticaret Odası’nın yayınladığı Kurtuluş adlı kitap Türk-Yunan dostluğunun geliştirilmesi açısından önemli bir adım. Öğretim üyesi Elçin Macar’ın kaleminden yayınlanan kitabın Yunanistan’da da olumlu karşılanacağı açık. Bu kitap ile birlikte şöyle bir gerçeği de vurgulamak gerekiyor. İzmir Ticaret Odası, Ekrem Demirtaş başkanlığında Türk-Yunan ilişkilerinin normalleşmesi konusunda sadece İzmir’de değil Türkiye’de de en çok çaba harcayan sivil toplum örgütlerinin başında geliyor. Kolay değil, İZTO tam 10 yıldır bu konunun içinde ve sürekli yeni projelerle karşımıza çıkıyor.

YENİGÜN 27 - 04 - 2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder