Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

24 Nisan 2009 Cuma

Baykal bekliyor

Deniz Baykal Seçimden önce yaptığı tüzük kurultayında bazı yeni kararlamıştı. Bunların arasında en göze çarpanı genel başkan yardımcılıkları sayısının artırılması, genel sekreterlik makamının gücünün azaltılmasıydı.
Baykal bu değişikliğe giderken partinin hantal yapısının değiştirilmesini, örgütlenme modelinde yaşanan sorunların ortadan kaldırılmasını hedeflemişti.
Seçimde özellikle kıyı kentlerinde ve büyükşehirlerde kazanılan başarının ardından bir açıklama yapan Deniz Baykal, ilk parti meclisinde tüzük değişikliklerinin yürürlüğe girmesini sağlayacağını söyledi.
Ancak bu konuda hiçbir adım atılmadı…
Üstelik Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin kamuoyuna yaptıkları açıklamalarda, toplumun tercihleri ve beklentilerinin değiştiğini, CHP’nin üst-düzey yapısında da değişimi beklentileri olduğunu açıkladılar.
Buna rağmen Deniz Baykal adım atmamakta ısrarlı… Üstelik Parti Meclisi’nde biraz da üstü kapalı olarak bu tespitleri eleştirdi.
Seçim nedeniyle örgütlerde meydana gelen boşluk da ortada. Bir çok ilçede kurullar düşmüş durumda. Seçim nedeniyle kimsenin dokunmadığı örgütlerin yenilenmesi de gerekiyor.
Tüm bu gelişmelere karşılık Baykal adım atmıyor.
Neden?
Baykal örgütlerin yenilenmesi, üst düzey yapının revizyonu konusunda hangi adımları atacağını hesaplamaya çalışıyor.
Çünkü hem halkın beklentilerini karşılayacak yenilikler yapmalı hem, partide sürekli kendisine sorun çıkaran, hareket alanlarını daraltan isimlerden kurtulmalı hem de partiyi 2011’deki genel seçimlere taşıyacak isimleri genel merkez yöneticiliğine getirmeli…
Bu kadar değişimi hangi enstrümanları kullanarak yapacağı Baykal’ın kafasında hala açık değil.
Hem süreci görmek istiyor hem de yapacağı değişiklikleri kurguluyor Baykal.
Baykal’ın değişim isteğine destek olacak en büyük güç belediye başkanları…
Baykal bu sefer örgütlenmelerde belediye başkanları ile uyumlu çalışırsa bu çalışmadan önemli sonuçlar çıkarabilir.

NOT 1: Hasan Tahsin yine fikir değiştirmiş. Bu kez lord değil baron olmak istiyormuş. Bu baron sıfatı bana bir takım şeyler çağrıştırıyor… Özellikle İzmir’de.

NOT 2: CHP İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu Ankara’daydı. Genel merkezde yaptığı bazı görüşmelerin perde arkası yakında ortaya çıkar.

NOT 3: Kocaoğlu mayıs ayına kadar Büyükşehir’i yenilemeye çalışıyor. Aslında Ankara’da kalıp bu süreci başkentteyken tamamlamayı arzu ediyordu. Ancak 23 Nisan töreleri nedeniyle İzmir’e döndü ve “orak operasyonu”nu için düğmeye bastı.

YENİGÜN 24 - 04 - 2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder