Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

3 Aralık 2008 Çarşamba

Neden 1 Aralık?

İzmir Büyükşehir Başdanışmanı İlknur Denizli’nin 1 Aralık tarihinde büyükşehirdeki görevinden istifa etmesi kafaları karıştırdı. Denizli, “Gündem siyasileşmeye başladı sivil toplum örgütü başkanı olarak belediyede bulunmam yanlış anlaşılır” açıklaması yaptı giderken.
Normal karşılanabilir ama şu soruların yine yanıtlanması gerekiyor.
1 – Günler torbaya mı girdi ki 1 Aralık gibi çok siyasi bir tarihte istifa ediliyor? Herkes Genel Sekreter Ersu Hızır’ın adaylık için istifasını beklerken başdanışmanın istifası tabii ki kafaları karıştıracak.
2 – MHP’nin Konak Belediye başkanlığı için istifa edildiği de konuşuluyor büyükşehir kulislerinde. Kulis bu, milletin ağzı torba değil ki büzesin. Bir de 1 Aralık’ta istifa edersen bu tür tespitler her zaman olası.
3 – Bugüne kadar belediye siyasi değildi de bir gün içinde mi siyasi oldu. Bunu anlamakta zorlanıyorum. Belediyenin en siyasi olduğu gün Aziz Kocaoğlu’nun aday adaylığını açıkladığı gündü.
4 – Yoksa Alaattin Yüksel ile birlikte İTO seçimlerine mi hazırlanılıyor?
5 – Ya da Deniz Baykal’ın verdiği işaretler doğrultusunda, “Burada bundan sonra bize yer yok. En azından önceden gideyim de şanım yürüsün” diye mi düşünüldü?
Tüm bunların dışında iki yıl başdanışmanlığını yürüttüğü biri belediyeden ayrılıyorsa büyükşehir belediye başkanı bizi bilgilendirmez mi? İzmir’in sorunlarına yönelik çözüm önerileri oluşturan, bunları yaşama geçiren biri bir kurumdan ayrılıyorsa bu kamuoyu ile paylaşılmaz mı?
Neyse her şeyi bizden iyi bilen bir belediye başkanımız olduğuna göre bir gün gelir bizimle de paylaşır sanırım.

NOT 1: Bir önceki yazımda bir notu unutmuştum. Deniz Baykal Doğal Yaşam Parkı’nda balonla dolaşacaktı. Kocaoğlu’nun organizasyonu nedense başarılamadı. Alanda gerçekten bir balon vardı. Ancak şişirilmesi mümkün olmadı. Kocaoğlu’nun balon takıntısı ilginç. Daha önce de balon festivali yapmaya çalışmış ancak başarılı olamamıştı. Eğer birileri Kocaoğlu’nun çocukluk dönemine inerse bu balon takıntısının nedenini de algılayabilir.

NOT 2: Deniz Baykal şaşırtmaya devam ediyor. Dünkü grup toplantısında birileri ağzı açık dinliyordu yeni açılımlarını Baykal’ın.

YENİGÜN 03 - 12 - 2008

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder