Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

12 Aralık 2008 Cuma

Kriterler belirleniyor

Bayram nedeniyle siyasette biraz yavaşlama oldu… Tabii ki özellikle CHP’de… Bayramlaşmaların yapıldığı il ve ilçe binaları her zamankinden kalabalıktı. Aday adayları en azından geride kalmamak, parti yöneticileriyle olan iyi ilişkilerini sürdürmek için bayramlaşmaya gruplar halinde katıldılar.
Hafta başı Ankara trafiğinde de yavaşlama olacaktır. Genel merkez yöneticileri kurultay çalışmalarına ağırlık verecekleri için, kendilerini ziyarete gelen ve tanıtmak isteyen aday adaylarına zaman harcamayacaklar.
Asıl heyecan Cuma gününden itibaren Ankara’da yaşanacak.
Deyim yerindeyse İzmir’in büyük bölümü Ankara’da olacak. Aday adayları, onlara destek verenler ve kurultay havasını koklamak isteyenler…
Kurultay’ın yapılacağı Sheraton Oteli’ne sadece delegeler ve basın gireceği için otelin çevresi tam bir kulis alanına dönüşecek.
Kimse bir şey söylemiyor. Ancak Ankara’dan gelen şu mesajları da doğru değerlendirmemiz gerekli.
1 – Sürprizlere hazırlıklı olun.
2 – Örgüt çok önemli. Ancak sadece örgüt desteği yetmez. Kamuoyunda bilinen, sevilen, iş yapacak ve seçim kazanacak adaylar öne çıkarılacak.
3 – Belediye meclis üyelikleri ve il genel meclis üyelikleri için yapılacak listelerde titiz davranılacak. Belediye başkanlığını bir dönem daha devam ettirecek adaylara meclis üyelikleri konusunda daha fazla hareket olanağı sağlanacak.
4 – İzmir Büyükşehir adaylığı en sona bırakılacak.
5 – Genel merkez yöneticilerine gösterilen liyakatten çok halka gösterilen liyakat öne çıkarılacak. Bir anlamda ekipçilik anlayışı terk edilecek.
6 – İzmir’in tamamı dikkate alınacak, sadece metropole önem verilmeyecek. Metropol dışında kalan özellikle tarımsal ağırlıklı ilçelere de doğru adaylar atanmasına çaba gösterilecek.
7 – İzmir’in geneline seçimde adaylarla yakın çalışabilecek, sorun çıkarmayacak yöneticiler atanacak.
8 – Aday açıklamalarından sonra parti içinde kaos yaratanlardan hesap sorulacak.

NOT 1: Demokrat Parti adaylarını açıklamaya başladı. Bu partiye özellikle Ege’de dikkat etmek gerekiyor. Bazı çevre ilçelerde etkili olabilecek gibi görünüyorlar. Özellikle Tire gibi sağda olan ilçelerde AKP’nin tarım politikaları ve ekonomik kriz nedeniyle boşalttığı alanlara yerleşebilir. İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar büyükşehir adayı için ise bir sürprize hazırlanıyor.

NOT 2: Metronun yıllar önce açılan bölümünde klasik müzik yapılıyor da kazılmakta olan bölümlerinde “mehter marşı” çalıyor herhalde. İki ileri bir geri… Tabii ki bizim bu müziği dinlememiz için İzmir basınına bir inceleme gezisi şart. Kocaoğlu bu konuda ne düşünüyor bilemeyiz tabii ki…

NOT 3: Alsancak’taki viyadüklerin limana indirilmesi yönünde alınan karar uygulamaya geçirilecekmiş. Ulaştırma Bakanı bunun için yeni bir ihaleye şart olmadığını söylemiş. İş doğru. Alsancak’ın bu rezaletten kurtulması gerekiyor. Ancak bu konuda devleti zarar uğratanlara yönelik ne yapılacak?

YENİGÜN 12 - 12 - 2008

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder