Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

28 Aralık 2008 Pazar

Gösteriyor, gösteriyor fakat bir türlü vermiyor

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu aday gösterip göstermeyeceği sanırım sadece yukarıdaki başlıkla açıklanabilir.
Bunun ikinci bir izah tarzı var mıdır bilmiyorum.
Bir önceki gelişinde İzmir’de bir grup papağan “açıkla açıkla” diye bağırıyor, açıklamıyorsun… İzmir’den Kocaeli’ne gidiyorsun belediye başkan adayı olarak Sefa Sirmen’in elini kaldırıyorsun. Bu seyahatinde Kocaoğlu’nun elini kaldırıp indiriyor, bir şey söylemiyorsun. İzmir’den Trabzon’a uçuyorsun, orada varolan belediye başkanını halkın önünde aday olarak açıklıyorsun.
Dün sabahki açılışta “Aziz, Aziz” diye bağıranlara, “Bırakın şimdi Aziz’i” yanıtı veriyorsun.
AKP’nin atacağı adımı bekliyorsan, zaten Aziz Kocaoğlu’nu atayacağın sinyalini verdiğine göre AKP bu sinyale göre hareket etmeyecek mi?
CHP lideri Deniz Baykal İzmir’den öç alıyor galiba…
Örgütünden de, muhalefetinden de, belediye başkanlarından da…
Ama İzmirlilerden öç alma hakkı yok Baykal’ın…
Çiğli’deki alt geçit açılışını izlemedim.
Ancak Habertürk’ün internet sitesine düşen açılış haberi beni bir kez daha şaşırttı.
Baykal “İzmir adayımız erkek de olabilir” demiş.
Ne yani… Biz 4.5 yıldır bir kadın belediye başkanı tarafından mı idare ediliyorduk.
Yoksa Baykal “erkek” tanımlamasıyla bize bir başka mesaj vermeye çalıştı da biz mi anlamıyoruz…
Her kafadan bir ses çıkıyor.
Örgütlerin büyük bölümü ortada yok.
Yeni kurulan ilçelerin durumu hala belli değil.
Varolan ilçe belediye başkanları da sıkıntıda açıklama yapılmadığı için. Bari onlardan bir tutam açıklansaydı…
Bu kadar mı kızgın Baykal İzmir’e…
Bu yazıyı kaleme alırken İzmir Büyükşehir Belediyesi basın bürosundan “Açılış maratonunda Baykal’dan, Başkan Kocaoğlu’na övgü” başlıklı bir haber düştü e-maile…
“Alanda bulunanların coşkulu bir şekilde, Başbakan Baykal, En büyük Başkan Aziz Başkan sloganlarını haykıran vatandaşlara şöyle seslendi Baykal:
İzmir’in nasıl iyi yönetildiğini görüyorsunuz. Yatırımlar yapılıyor, borç takılmıyor. Kimseyi, sen osun, busun diye dışlanmıyor. Herkes birbiriyle dayanışıyor. Ayrım yok. Biz önümüzdeki dönemde işte bunu istiyoruz. Önce efendi bir belediye başkanı istiyoruz. Beyefendi. İnsanları ayırmayacak, o büyük, o güçlü, bu küçük, bu zayıf demeyecek. Herkese eşit davranacak; adam yerine koyacak. İnsana saygı gösterecek. İkincisi dürüst olacak. Çalmayacak, çırpmayacak, yolsuzluk yapmayacak. Eşini, dostunu yakınlarını düşünmeyecek. Bizim için önemli olan bu. Hizmet aşkı ile yüreği doğru olacak. Milletin yüzünü güldürdüğü zaman mutlu olacak, çevresine rant götürdüğü zaman değil.”
CHP liderinin Çeşme’deki otelden çıkıp İzmir’de birkaç hafta yaşamasını talep ediyorum.
Söyleyecek başka sözüm yok…

NOT 1: Helikoptere oturduktan sonra Baykal tarafından indirilen milletvekili kim?

NOT 2: Kocaoğlu’nun da teşrif ettiği Kemeraltı toplantısına Büyükşehir’de hiçbir sıfatı kalmadığı halde katılan ve projenin tüm mali sorumluluğunu üstlenen kim?

NOT 3: Gerçekten dik durdukları için bazı milletvekillerine teşekkür etmem gerekiyor. Durumu kavrayıp 180 derece “U” dönüşü yapanlar ise, birkaç ay içinde yiyecekleri darbelerden sonra sağa sola ağlamasınlar. Önlerinde bulunan Çankaya Belediye Başkanı örneğini bir daha düşünsünler.

YENİGÜN 28 - 12 - 2008

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder