Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

22 Aralık 2008 Pazartesi

Kurultaydan notlar

1 – CHP’nin tüzük ve program kurultayı bilindiği gibi geçti. Anadolu’nun her yerinden gelen delegelerin daha önceki yazımda belirttiğim gibi elleri havadaydı. Sheraton Oteli’nde de kurultay bitene kadar indirmediler.
2 – Kurultayda bir önceki akşam İzmir delegasyonuna İzmir milletvekilleri yemek verdi. Yemeğe katılan Aziz Kocaoğlu salona ulaşmak için merdivenlerden aşağıya indi. Ancak bir tek kişi kendisine selam bile vermedi.
3 – Yemekte sadece Grup başkanvekili olarak Kemal Anadol konuşacaktı. Ancak İl Başkanı Kemal Karataş’ın konuşması da istedi. Kocaoğlu bu duruma daha fazla dayanamadı ve yemeği erken terk etti.
4 – Deniz Baykal çok konuştu. Tüzükteki değişikliklerin önemine değindi ve AKP’ye yüklendi.
5 – İzmirlilerin yoğun olarak katıldığı kurultayda gerçekten nereye dönseniz İzmirliler ile karşılaşıyordunuz.
6 – Kurultay otel salonunda da yapılsa, her tür konfor sağlansa ve hatta büyük kristal avizelerle aydınlatılmış olsa da İzmir konusu hala karanlıktı.
7 – Herkes birbirine “adaylar netleşti mi?” diye sormasına karşılık yanıt maalesef “bilmiyoruz” oluyordu.
8 – Kurultay sonrası asıl konu genel başkan yardımcılıklarının görev ve sorumluluklarının paylaştırılmasında ortaya çıkacak. O zaman da burada olacağımız için bu yorumları sizlere anlatma şansına sahip olacağız.

* * *

Kurultay’da son günlerde çok tartışılan CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ile konuşma fırsatım oldu. Tekin İstanbul’da bu dönem önemli bir başarı yakalama fırsatları olduğunu belirterek, örgütteki değişimi anlattı.
İstanbul İl Başkanı olduktan sonra baçı ilçeleri görevden aldığını, istifalarla boşalan yerlere atama yaptığını belirten Tekin, “Elimi taşın altına koydum. Atamaları yaptıktan sonra da genel merkeze gönderdim” dedi.
CHP İstanbul ilde hiçbir boşluk yok. Ya İzmir’de?
1 – CHP İzmir il yönetimi düştü mü bilmiyoruz.
2 – Düşmesini sağlayacak istifa mektupları Kemal Karataş’ın cebinde mi bilmiyoruz.
3 – CHP İzmir il başkanının bizzat kendisinin istifa ettiği söyleniyor, bilmiyoruz.
4 – İstifaların yoğun olduğu ilçelerde yeniden atama yapılacak mı bilmiyoruz.
5 – 30 Aralık’a kadar aday adaylıkları başvurularının yapılması gerekiyor. Ancak Bayraklı ve Karabağlar’da aday adayları nereye başvuru yapacaklar, bilmiyoruz. Çünkü böyle bir merci hala yok ortada.
6 – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı konusu yılsonuna kadar netleşecek mi. Ya da Baykal 27 Aralık’ta İzmir’e Adnan Saygun açılışı için geldiğinde ne diyecek?
Görüldüğü gibi genel merkezde yeniden yapılanma konusunda sisler dağılmış değil. İzmir özelinde ise sisler daha da yoğun. Ve ortada öyle bir bilinemezcilik var ki umarım önümüzdeki hafta güneşi yeniden görmeye başlarız.

NOT 1: Herkes buradaydı. Gözlerim Hasan Tahsin’i aradı. Gelmekten korkmuş ve son anda vazgeçmiş galiba.

NOT 2: Karşıyakalı gençler bowlingte çabuk göçüyor. Acil olarak gençlerin bu oyunda başarılı olmalarını sağlayacak yeni salonların oluşturulmasına ihtiyaç var.

YENİGÜN 22 - 12 - 2008

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder