Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

24 Kasım 2008 Pazartesi

Yüksel’e öneriler

İkiz senaryosunun bu kadar gürültü koparacağı belliydi. Ne de olsa Alaattin Yüksel bir dönem CHP İzmir İl Başkanlığı görevinde bulunmuştu. Ve tabii ki İTO Başkanı Ekrem Demirtaş ile çelişen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yakın arkadaşıydı. Üstelik Piriştina döneminde İzmir’i yönetmek gibi siyasi beklentisi en üst düzeyde olan, süper egosu fazla gelişmiş bir siyasetçiydi.

* * *

O günün şartları, bazı şahsiyetlerin baskıları dolayısıyla genel merkez ile arası açılmış, Baykal tarafından bir anlamda kapıya konmuştu. O da bu süreci bir taraftan muhalefet bayrağını taşıyarak diğer taraftan Kocaoğlu ile İzmir’i yöneterek geçirdi.
Şimdi eline geçen iktidar olma şansını kullanmak istiyor Yüksel.

* * *

Ancak konunun kamuoyunda tartışılmaya başlamasından sonra özellikle CHP’ye destek veren işadamlarında farklı sorular öne çıkmaya başladı.
1 – Alaattin Yüksel kendi aday olacağına neden bir başka isme destek vermiyor?
2 – Yüksel’in aday olması halinde tüm sosyal demokratların ve merkez sağın AKP’nin desteklediği bir adaya karşı Yüksel’in arkasında durma şansı var mı?
3 – Yüksel’in adaylığı Ekrem Demirtaş’ı AKP’ye itmez mi?
4 – Kocaoğlu, Yüksel için açık desteğini koyacak mı?

* * *

CHP’de herkes 30 Kasım’a kilitlenmiş. Kim istifa edecek kim yerinde kalacak? Bence istifa sayısı yüksek olacak. CHP’nin İzmir’deki gruplaşmalarına baktığımızda istifaların olması de çok muhtemel.
Belediye başkanlıkları isteyen ilçe başkanları aday gösterilmeyecekler ise örgütte ne yapacaklar ki? Uzun süredir adaylık için mücadele edenler kendi yerlerine getirilen başka adayları mı taşıyacaklar sadece? O zaman bugüne kadar neden birçok soruna göğüs germek zorunda kaldılar ki… Başkaları için mi?
Bence yapacakları en doğru hareket bırakmalarıdır. Sanırım zaten öyle yapacaklar.

NOT 1: Hatay Caddesi’nde herkes Bozoğlu’nun işi bıraktığı, metronun yarım kaldığı görüşünde… Önemsiz konular da bile basını ve kamuoyunu bilgilendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi kendi geleceği için son derece önemli olan bu konu hakkında ne zaman toplumu aydınlatmayı planlıyor. Ve en önemlisi basın mensupları ile ne zaman metro inşaatı gerçeklerini paylaşmayı hedefliyor?

NOT 2: Basında hareketlenme başladı. Bu hareket 10 gün içerisinde büyüyerek gelişecek.

YENİGÜN 24 - 11 - 2008

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder