Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

14 Kasım 2008 Cuma

1 hafta erteleme

CHP’de Bayraklı ve Karabağlar ilçe yönetimlerinin atanması bir sonraki haftaya kaldı. Neden?
Bir önceki yazımda da değindiğim gibi bu ilçelere atanacak yönetimler bir anlamda ilçe belediye başkan adaylarının mesajını verecekti.
İsimler MYK’ya geldiğinde başta Deniz Baykal olmak üzere pek çok isim bu isimlere sıcak bakmadı.

* * *

Karabağlar İlçe Başkanlığı’na önerilen isim Deniz Baykal’ın son seyahatinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun toplantıya girmesini engelleyen il yöneticisi Birol Ağırbaş oldu.
Abdürrezzak Erten ekibinin tek beyaz üyesi Ağırbaş’ın Karabağlar ilçe başkanı yapılması halinde yerel seçim öncesi CHP’li kurumlar arasındaki tartışmanın büyüyeceğinden kimsenin kuşkusu yok.
Üstelik Konak ya da Karabağlar’dan belediye başkanlığını düşünen Konak İlçe Başkanı Sıtkı Kürüm’ün bile Abdürezzak Erten’in bu konu için Birol Ağırbaş’ı Ankaraya götürdüğünden haberi yoktu. Kürüm tavrını koydu ancak her zaman olduğu gibi ekibin şefi tarafından ikna edildi.

* * *

Kürüm’ün ekibin son günlerde parti kamuoyuna lanse ettiği Büyükşehir adayı Hakan Tartan konusunda da ciddi sıkıntıları var. Ona göre uzun yıllar parti içinde çalışan adaylar belediye başkanlığına aday olmalı. Yarı ne yapacağı belli olmayanlar değil.
Bayraklı’da ise ilçe başkanlığına düşünülen isim Rıfat Özer konusunda da benzer sorun yaşanıyor. Özer’in Karşıyaka İlçe Başkanı ile yakın hareket etmesi bu ismin de atamasını güçleştirdi.

* * *

Genel merkez yani adayları görüşülmesi için ilçe atamalarını 1 hafta erteledi.
Sanırım bugünden itibaren yeni isim arayışları ve ekipler arası mücadele sertleşecektir.
Deniz Baykal İzmir konusunda ser vermiyor. İzmirli adaylar üzerine yorum yapanlara da, “İzmir’i bırakın. Ona ben bakacağım” diyor.
İlçe başkanlarının atanması bir hafta gecikiyor ve İzmir’den delen isimler tartışma yaratıyorsa sanırım Deniz Baykal İzmir konusunda bazı mesajları vermeye başladı. Tabii ki anlayana…

NOT 1: İzmir medyası istim üzerinde. Önümüzdeki 15 gün içersinde ilginç gelişmeler yaşanabilir.

NOT 2: Pazartesi günü İzmir’in yöneticileri küresel krizi masaya yatıracaklarmış. Dünyanın en önde gelen ekonomistleri bile bu işe çare bulamadı. Galiba bizimkiler bu işi çözecekler.

YENİGÜN 14 - 11 - 2008

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder