Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

10 Kasım 2008 Pazartesi

Tartışmalar bitmiyor

Tüzük Kurultay’ı tartışmalarına devam ediyoruz…
Her ne kadar bazı gruplar tarafından “tüzük kurultayında bir şey değişmeyecek” açıklaması yapılsa da değişimin hayli sert olacağı açık ve net görülmeye başlandı.
1 – Deniz Baykal Ankara’daki il başkanları toplantısında tüzükteki değişimler konusunda hangi mesajları verdi?
2 – MYK’da tüzük kurultayı yapılacağına dair karar neden oy birliği ile alındı?
3 – Tüzükte değişme olmayacağı görüşünü hangi gruplar yaymaya çalışıyor?
Bu soruların yanıtları yayınlandığında kurultayda alınacak tavırlar daha net biçimde ortaya çıkacak. Taslağa göz attığımızda partinin hangi organlarında değişime gidileceği açıkça belirtiliyor.
Yine de bazı çatlak seslerin ortaya çıkacağı açık. Ancak bu seslerin gücü konusunda herkesin şüphesi var. Kimileri “Gerekirse tüzük kurultayını seçimli kurultaya dönüştürür, Baykal’ın genel başkanlığını tartışmaya açarız” dese de, CHP’lilerde tüzük değişimi karşısında duracak olanların sayılarının imza toplamaya yeteceğini ancak Türkiye’nin içinde bulunduğu konjonktür ve yerel seçimler nedeniyle oylamada da imza sayısı kadar oy çıkacağı görüşü hakim.
Baykal’ın tüzüğü ad okunarak açık yaptıracağını da buradan belirtmeye gerek yok sanırım.
Baykal’ın isteklerine karşı çıkan kurultay delegelerinin adaylık taleplerini de unutmaları gerekecek. Bu çelişki içerisinde bazı İzmir delegelerinin oylamada ne yapacaklarını açıkçası çok merak ediyorum.

**

Bazı İzmir milletvekilleri arasında yaşanan çekişmeler haber ve köşe yazıları şeklinde bizlere de ulaşıyor. Kimileriyle yüz yüze görüşüyoruz, kimilerinden de dostları vasıtasıyla haber alıyoruz. Milletvekilleri arasında bazı çatışmaların yaşandığı bir gerçek… Her ne kadar kamuoyuna “Kimse ile bir sorun yok” açıklamaları yapılmaya çalışılsa da, biz biliyoruz ki sorunlar o kadar yoğun ki, bu sorunların altından kalkmak hiç de kolay değil. Üstelik örgütlenme sürecinde inişe geçildiği bir dönemde. Herkes kimin nerede olduğunu, hangi amaç ve beklentiler içinde bulunduğunu o kadar net biliyor ki, buradan bunları yeniden tekrar etmeye hiç gerek yok. Üstelik bu konu üzerinde yazmaya başlarsak birilerini kaale almış gibi görünürüz ki, böyle bir seviyeye inmeye hiç gerek yok. Çıkabilen bizim seviyeye çıksın da öyle tartışalım.

NOT 1: Osman Özgüven geliyor. Kendisi son dönem atılan adımları solun yeniden ortak bir paydada buluşması için önemli olduğunun altını çiziyor ve ekliyor: Üzerime düşecek her görevi yerine getirmeye hazırım.

NOT 2: Kocaoğlu ismi üzerine olumlu konuşanların sayılarında önemli bir düşme yaşanıyor. Bir yıl öncesine kadar kamuoyunda iyi bir imaj çizen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı attığı yanlış adımlardan dolayı imajı çizdirmiş durumda.

NOT 3: Üçyol – Üçkuyular metro hattını ne zaman ziyaret edeceğiz. Büyükşehir basın bürosu böyle bir organizasyon yaparsa elimde metre ile metroya inmeyi planlıyorum, metronun ne kadarının tamamlandığını anlamak için. Kim bilir belki de Kocaoğlu tıpkı Karşıyaka’da olduğu gibi çöken bir alan arıyor. Bizi aşağı indirecek, metro başımıza çökecek. Böylece bizden kurtulmuş olacak.

YENİGÜN 10 - 11 - 2008

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder