Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

17 Kasım 2008 Pazartesi

Baykal düğmeye çok set bastı

CHP’de YSK’nın ilan edeceği seçim takviminden önce harekete geçildi ve çok tartışılacak bir genelge yayınlandı.
Genel Sekreter Önder Sav imzasıyla yayınlanan genelgede, “İl, ilçe, belde başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin görev yaptıkları yerden aday adayı olmak istemeleri halinde 30 Kasım 2008 Pazar günü saat 17.00’ye kadar istifa gerekir” denildi. Genelgede, milletvekilleriyle halen görev yapmakta olan belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri ile muhtarların mahalli idareler seçimlerinde adaylıklarını koyabilmek için görevlerinden istifa etmek zorunda olmadıkları da ifade edildi. Genelgede, “Adayların önseçimle, aday yoklaması ve merkez yoklaması ile saptanabileceğini belirtilerek, bu konuda Parti Meclisi’nin yetkili olduğu” kaydedildi. Genel Sekreter Önder Sav imzasıyla, il, ilçe başkanlıkları, Merkez Yönetim Kurulu, Parti Meclisi, Yüksek Disiplin Kurulu üyelerine ve milletvekillerine gönderilen genelgede, Aralık ayının ikinci yarısında yapılacak olan olağanüstü kurultay için tüzük ve program hazırlık komisyonlarına üye ismi bildirmemiş olan illerin en kısa süre içinde isim bildirmeleri de istendi.
Baykal neden böyle bir genelge yayınlattı?
1 – Tüzük kurultayı öncesi kendisine karşı hareket edebilecek ve adaylığı düşünenlerin önünü tamamen kesti.
2 – Örgütün seçimden çok önce yeniden toparlanması ve kendisinin arkasında durması için harekete geçirdi.
3 – Bu partinin sahibi benim, kimse koltuğuma göz dikmesin mesajının altını kırmızı kalemle yeniden çizdi.
4 – Özellikle İzmir’e yönelik önemli adımlar atacağını netleştirdi.
Peki, İzmir’de bu genelgeye göre neler yapılacak.
Metropolde 3 ilçe başkanının adaylığı düşündüğü sağır sultan tarafından da biliniyor.
Bu durumda Konak İlçe Başkanı Sıtkı Kürüm, Karşıyaka İlçe Başkanı Ertam Özen ve Buca İlçe Başkanı Mehmet Süne’nin istifaları gündemde. Üç ilçenin yönetim kurulu üyelerinin de belediye ve il genel meclisi üyeliği bekledikleri için istifa etmeleri muhtemel. Baykal böylece Erten yapısının konuşlandığı 3 ilçeyi de yapacağı atamalarla tamamen kendisine bağlayacak.
Ya İzmir il?
Öncelikle İl Başkanı Kemal Karataş’ın durumunu herkes merak ediyor. Karataş aday olmak istiyorsa istifa etmek zorunda. Bu da kamuoyu için önemli bir mesaj. İl yönetim kurulu üyelerinin büyük bölümü de aynı durumda.
CHP Genel Merkezi Karabağlar ve Bayraklı ilçe atamalarını da 30 Kasım sonrasına bırakacak.
Büyükşehir de Baykal’ın hamlelerini ve bu hamlelere gelecek yanıtları yakından takip ediyor. Tabii ki aday adayları da…
Yeniden şekillenecek il ve ilçelerin durumları aday adaylarını çok yakından ilgilendiriyor.
Bu hafta çok hareketli geçecek anlaşılan.

NOT: Medyadaki hareketlenme Kasım ayı sonuna kadar netleşecek gibi... Ben ciddi bir sarsıntı bekliyorum açıkçası. Önümüzdeki günlerde bunları da tartışırız. Özellikle aday adayları bu değişimi yakından takip ediyor

YENİGÜN 17 - 11 - 2008

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder