Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

21 Kasım 2008 Cuma

İkiz senaryosu

CHP İzmir eski il başkanı, şimdilerin Deniz Baykal muhalifi Alaattin Yüksel’in İTO seçimlerinde Ekrem Demirtaş’a karşı adaylığını koyacağı haberi epey sarsıntı yaratmış. Yüksel’e yakın kaynaklar, adaylık konusunun daha netleşmediğini ancak Yüksel’in İTO’da iyi bir yönetim oluşturmayı planladığını belirtiyorlar.

İyi bir yönetim kurulu dizayn etmeye soyunan birinin beklenti çıtası düşük olur mu hiç?
Aslında Alaattin Yüksel’in İTO Başkanlığı’na adaylığına en sıcak bakacak isimlerden biri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olacaktır. Kocaoğlu ile Ekrem Demirtaş arasındaki kavgayı sağır sultan bile biliyor.
Kamuoyu önünde yapılan atışmalar gülerce yazıldı, çizildi…
Yüksel’in adaylığı aslında Kocaoğlu’nun adaylığı ile de bağlantılı.
Eğer olası bir erteleme olmaz ise Ocak sonunda Yüksel İTO seçimlerine katılacak. Kocaoğlu da tüm gövdesiyle bu seçimin içinde olacak.

* * *

Yüksel kazanacak ve İTO’nun tüm desteğini Kocaoğlu’nun yeniden adaylığı için harcayacak. Kocaoğlu aday olursa da yerel seçimde bu kez Yüksel tüm gücüyle harekete geçecek.
Sonra iki arkadaş İzmir’in iki çok önemli koltuğunda kenti yönetecekler.
“İkiz senaryosu” olarak nitelendirilen bu operasyonun ilk ayağı tabii ki İTO seçimleri…
Kulislerde Ekrem Demirtaş’ın bu senaryodan haberdar olduğu ve gerekli önlemleri almaya başladığı belirtiliyor.

* * *

Tabii İTO seçimlerinin bir önceki seçimlerde olduğu gibi CHP – AKP ikileminde geçmesi halinde Demirtaş’ın AKP’liler ile hareket edeceği açık gibi görünüyor. Gerçi AKP’nin kendi adayını çıkarıp çıkarmayacağını da şimdiden bilemiyoruz.
Yine de yerel seçim gölgesinde de kalsa İTO’daki seçim seçimdir ve iki adayın durumu bizzat beni yakından ilgilendirmektedir.
İkisi aday olursa kimi desteklerim sorusu ise benim için de muamma. Son 8 yılımda çok tartıştığım iki isim arasından seçim yapmak çok zor.

* * *

NOT 1: Karabağlar ve Bayraklı ilçe başkanlıkları atamaları 30 Kasım’a kaldı. Aralık ayı başında İzmir’de atamalar ile birlikte aday tipini de belirleyecek. Gürültü kıyamet kopacak.
NOT 2: İzbelcom’a yeni bir genel müdür atandığı konusunda bir duyum aldım. Hem de Kocaoğlu’nun isteği ile. İsmi Güler Sağıt Sezer. Hayırlı olsun diyelim.

YENİGÜN 21 - 11 - 2008

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder