Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

10 Şubat 2010 Çarşamba

İl’e adım adım…

CHP İzmir, İl Başkanlığı için yapılacak kongreye hummalı şekilde hazırlanıyor. Her yerde toplantı yapılıyor, herkes pozisyon almaya çalışıyor. Belki de son 7 yıldır ilk kez iktidara gelmek için ne yapılması konusunda fikirler ortaya konuluyor.
Tüm bu toplantılardan ortaya çıkan sonuçlar şöyle:
1 – Partinin ciddi şekilde toparlayıcı bir isme ve yönetim kuruluna ihtiyacı var.
2 – Partinin il kongresi sonrası iç hesaplaşmaları bırakıp dışa yönelik mücadele vermesi şart. Bunun da yolu halk adamları ile gerçekleştirilecek konsensüs ile mümkün.
3 – Partinin sosyal demokrasi noktasından hareket ile sokağa inmesi ve ilkeli bir siyaset sergilemesi gerekiyor.
4 – Kiracılar tarafından tapuları alınmış gerçek ev sahiplerinin küskünlüğünü ortadan kaldıracak formüllerin bulunması şart.
5 – Deniz Baykal’ın İzmir konusunda doğru bilgilendirilmesi, hataya düşmemesi için içinde bulunulan durum net biçimde aktarılmalı.
Belki de ilk kez bu kadar net bir tavır sergilenmeye başlandı. Aslında asıl sorunun bu kez yapılacak seçimler olduğu açık. Çünkü bu seçimlerde de istenilen sonuç alınamaz ise ülkenin geleceği konusunda endişeli herkes.
Bakalım belki bu çabalar bir noktada meyve vermeye başlayabilir.
Tabii Ankara’nın da İzmir’de yaşanan bu tartışmalardan ve üretilen fikirlerden net biçimde haberdar olması gerekiyor.
Önümüzdeki hafta il başkanlığı konusu netleşecektir. Ondan sonra da yeni yapılanma ile birlikte düğmeye basılması ve partinin dışa yönelik çalışmalarına hız vermesi gerekiyor.

NOTLAR:

1 – Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu hastalığı gerekçesi ile Hindistan seyahatine katılmamış. Sayın Kocaoğlu’nun son 8 aydır sürekli hastalandığı sizin de dikkatinizden kaçmamıştır sanırım.

2 – Ülke genelinde yapılan greve İzmir’in verdiği destek net biçimde ortada. Tüm ilçe belediye başkanları alanda hazır bulunurken tek eksik vardı: Kocaoğlu. Gerçi büyükşehir çalışanları da greve destek vermişti. Tek yer hariç: İmar Müdürlüğü. Daire Başkanı greve katılınmaması konusunda net tavır sergiledi. Aynı gün de büyükşehirde işe alınacak 20 mimarın sözlü sınavlarını da yapan daire başkanının grev konusundaki tavrını merak ettim açıkçası.

3 – Ekipte bir durgunluk görüyorum. Özellikle il başkanlığı konusunda daha önceki agresif tavırlarından uzaklaşmış gibi görünüyor ekip şefi. Ve her şeyi “genel başkanımız nasıl isterse” şeklinde bitirmesi de yukarıdaki havanın değişmeye başladığını gösteriyor bizlere.

4 – Habertürk köşe yazarı Erdal İzgi’nin bir sözü vardı. Kocaoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinin deşifresi. İlginçtir aradan bir ay geçmesine karşılık Erdal İzgi bu konuşmayı köşesine taşımadı. “Türk halkı balık hafızalıdır, unutur” diyor ise, ben unutmadım. Söz vermek başka bir şeydir Sayın İzgi…

YENİGÜN 10 - 02 - 2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder