Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

8 Ekim 2010 Cuma

Unutulan Sığınak...

Vallahi ben unutmadım… İzmir Büyükşehir Belediyesi unutmuş… Nerede mi?
Yakında açılması planlanan Gaziemir Semt Garajı’nda…
Aslında proje çok güzeldi…
8936 m² arsada, 6000 m²oturma alanına sahip binanın bodrum katında çevre ilçelere kalkacak 22 minibüs yeri, zemin katta transfer yapacak16 belediye otobüsü, birinci, ikinci ve teras katlarda ise 267 özel araçlık park yerini bünyesinde barındırıyor.
Zemin katta ayrıca vatandaşların yolculukları sırasında dinlenebilecekleri bekleme holleri yapımı da son aşamada.
Aliağa Menderes Raylı Sistem Projesi’ne de entegre edilen semt garajı aynı zamanda bir aktarma istasyonu görevini görecek. Raylı sistem projesi kapsamında yapılan Gaziemir İstasyonu’nun yanında oluşturulacak semt garajından, raylı sistemi kullanarak Gaziemir’e gelen yolcular da yararlanacak. Vatandaşlar, semt garajından diledikleri yerlere, otobüs veya minibüsleri kullanarak rahatlıkla gidebilecekler.
Ayrıca özel araçları ile semt garajına gelenler, araçlarını otoparka bırakarak raylı sistemi kullanma ayrıcalığına sahip olacak. Dönüşte araçlarını güvenle alabilecekleri modern bir tesise kavuşmuş olacaklar. Yine vatandaşlara, Gaziemir çevresine ve kent merkezine yolculuk imkânı tanıyan minibüsler ve belediye otobüslerini bir arada bulma imkânı sağlanmış olacak.
Her şey güzel…
Ancak inşaat başlanınca ortaya bir durum çıkmış… Böyle büyük bir binada olması gereken sığınağın belediyeden verilen projede olmadığı ortaya çıkmış. Müteahhit firma bu durumu inşaata başladıktan sonra fark etmiş.
Sığınak yapılmadan işe devam etse belediyenin diğer kurumu bina bittikten sonra devreye girecek ve ruhsat vermeyecekmiş.
Çaresiz projeye inşaatı yapımı sırasında bir sığınak eklenmiş.
Sığınak tek kata eklenince sorun çıkacağı için ikiye bölünmüş ve dağıtılmış.
Tabii ki sığınak eklenirken proje değiştirilmiş ve daha önce belirtilen sayıda otobüs ve minibüsün park etme olanağı kalmamış.
Şimdi belediyede herkes birbirini suçlamaya başlamış. Fen işleri ile imar arası gergin. ESHOT da bir yandan devrede. Müteahhit firmaya bile suçlayanlar var.
İyi de ortada bir proje bulunuyor belediyeden gelen. Ve bu projede sığınak unutulduğu için yaşanan bir sürü tartışma…
Vallahi tek şey diyeceğim sizlere…
Doğru bir iş yapın, dişimi kıracağım.
Gerçi dişlerimi kırmak isteyen sayısı şu günlerde hayli yüksektir ya…

NOT 1: CHP Genel Sekreter Yardımcısı Abdürrezzak Erten buyurmuş. Birinci bölgeden 1h0, ikinci bölgeden 10h olmak suretiyle 20 milletvekili çıkarırız. O zaman birinci bölge 10. sıraya Abdürrezzak Erten’i, ikinci bölge 10. sıraya da İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’nu koyalım. Zaten ikinci bölge birinci sıraya Kılıçdaroğlu davet edilmiş. Ama bu yetmez, yıkama ve yağlama işlerine devam edelim. Birinci bölge 1. sıraya da Önder Sav’ı yerleştirelim. Kemal Karataş bu fikri bir gazeteciye anlattı. Ancak gazeteci konuya vakıf olamadığı için bu fikri yarım yamalak kullandı.

NOT 2: Pazartesi günkü çıkacak yazımı mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum. Eğer İzmir’deki dengeler değişecek ise belki bu yazı bu konuda yardımcı olur…

NOT 3: Bazı internet sitelerinde fikir hırsızları görüyorum. Çok ilginç ancak önemli değil. Bazı yeni yetme yazarların okunma oranları yükseliyor benim üzerimden…

Egenin Sesi 08 - 10 - 2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder