Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

6 Ağustos 2010 Cuma

CHP’nin Halkla İlişkiler Müdürü

Ankara’da olay var…
Önder Sav’ın, Gürsel Tekin konusunda PM üyesi Enver Aysever ile girdiği polemik medyaya yansıdı.
Size bu konuda başka bir örnek vereyim.
Yer CHP Genel Merkezi… Telefonda yüksek sesle konuşan kişi, Genel Sekreter Yardımcısı Abdürrezzak Erten. Hattın karşısında ise CHP grupbaşkan vekili Hakkı Süha Okay var.
Okay, Gürsel Tekin’in MYK’ya alınmasına karşı.
Erten ise genel başkan ile sorun yaşanmaması için Tekin’in MYK’ya alınmasını, orada eritilmesini istiyor ve şunları söylüyor Okay’a…
“Bu partiyi sen, ben ve Önder Sav yönetiyor. Tekin MYK’ya girse ne olacak ki… Sonuçta kararları üç kişi ortak alıyoruz.”
Partiyi Abdürrezzak Ertden, Hakkı Süha Okay ve Önder Sav yönetiyor ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ne yapıyor?
Sadece kent kent gezip millete derdini anlatıyor. Bir anlamda CHP’nin halkla ilişkiler müdürü…
Buna karşılık, Gürsel Tekin çok doğru bir isim mi?
Deniz Baykal’ın genel başkanlığı döneminde atlayıp zıplamasına bakılır, kurultay öncesi ikinci liste konusundaki hatalarını dikkate alırsak, zem zem ile yıkanmış biri değil.
Yine de son dönemde Sav’a karşı sergilediği tavır dikkat çekici.
Keşke bunu belli bir koltuğu hedeflemeden yapsaydı… Çünkü inanırlığını kaybediyor.
Yine de bir toplaşma ve zemin oluşturma süreci yaşanmaya başlandı.
Sav ekibinin bu noktada oynadığı, “Partide sadece bizim borumuz öter” mantığı da etkili oldu bu toplaşma sürecinde…

NOT 1: Deniz Baykal İzmir’de… Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın oğlunun düğünü için İzmir’e gelen Baykal’a talep hayli yoğun. Herkes bir şekilde Baykal ile görüşmek istiyor. Bu da İzmir’de önemli bir sürecin başladığını gösteriyor. Ekip tarihini yazarak İzmir’deki gelişmeleri sergilediğimiz için toplum artık kimin ne olduğunu daha net biliyor.

NOT 2: İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersu Hızır Baykal’ı karşılamak için sabahın ilk saatlerinde havaalanındaymış. Ya Kocaoğlu tarafından gönderildi ya da kendi isteği ile adım attı Hızır. Tüm bu bilgileri bir iki gün içerisinde alırız.

NOT 3: Büyükşehir Belediyesi soruşturma kıskacı altında. Ardarda gelen şikayetler sonucunda başlatılan soruşturmaların ne yönde ilerleyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak.

NOT 4: Urla plan tadilatı konusundaki büyükşehir kararı üzerine de soruşturma açılıyor. Bunun için Ankara’dan müfettiş çağrılmış durumda.

NOT 5: Karabağlar metropolitan aktivite merkezi ne oldu? Kararın askıya çıkması gerekmiyor mu? Yoksa birileri, “Şimdi çıkarmayalım, biraz soğusun” diye mi düşünüyor.

NOT 6: Abdürrezzak Erten’in masasında Sinan Kara’nın Baykal-Kılıçdaroğlu yakınlaşması adlı makalesi varmış. Bu sitenin en sadık okuyucuları sanırım ekip…

Egenin Sesi 06 - 08 - 2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder