Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

23 Mayıs 2010 Pazar

Kurultay notları

1 - Kurultay beklenenin üzerinde kalabalıktı. Tunceli’nin yarısı kurultaydaydı. Yarısı da kurultaya gelmek için yoldaydı.
2 - Aleviler kurultayın yıldızı konumundaydı.
3 - Genel Sekreter Önder Sav önde, Genel Başkan Kılıçdaroğlu arkada salona girdiler. Yaşanan izdiham nedeniyle Önder Sav seyircilerin arasına düştü. Kılıçdaroğlu ise arkasındaki korumanın desteği ile son anda düşmekten kurtuldu. Önder Sav’ın düştüğü yerde Baykalcıların bulunmaması kendisi için önemli bir şanstı. Yoksa o kargaşadan çıkması mümkün olmayabilirdi.
4 - Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için imzalar toplandı. Sadece 4 kişi imza vermemişti. Bunlardan biri İzmir delegesiydi. Ama önemli bir mazereti vardı. Otelde çay içiyordu ve ’’Biraz sonra giderim’’ diye düşünürken imza toplama süreci sona ermişti. Sanırım Kılıçdaroğlu kendisi için yakın zamanda bir iyilik düşünecektir.
5 - Kılıçdaroğlu’nun konuşması halka yönelik mesajları içeriyordu. Basit ve yalındı. İktidara vurmayı hedefleyerek eleştirilerin başına hükümeti koydu. Ancak bu konuda çok başarılı değildi. Salonun coşkusunu konuşmasına yansıtamadı ve kendisinden beklenilen coşku patlamasını yapamadı.
6 - Anonslarda Kılıçdaroğlu ismi ile Önder Sav isminin sürekli kullanılması salonda ters tepki yarattı.
7 - Parti içi demokrasiden bahseden genel başkan adayının daha ilk seçiminde blok liste konusunu gündeme getirmesi bir çelişki olarak algılandı. Bir tarafta demokrasi diğer tarafta söylem. İkisi üst üste oturmayınca özlenen açılım gerçekleşmedi.
8 - PM seçiminde İstanbul grubunun oynayacağı rol önemli. Partiye geriye dönenler de bir çıkış bekliyor. Ancak PM’yi elinde tutmak isteyen Önder Sav’ın talepleri büyük. Dolayısıyla bugün önemli gelişmeler yaşanabilir.
9 - İstediği yenileşmeyi yapamayan Kılıçdaroğlu’nun seçim öncesi bir kez daha kurultay toplayacağı da konuşuluyor Ankara kulislerinde.
10 - Kocaoğlu kendinden emin dolaşıyor ortalarda. Bakalım yeni genel merkez kendisine ne kadar destek olacak?
11 - Ankara sokakları takım elbiseli adamlarla dolu. Ancak yeni genel başkan kravatsız.
12 - Deniz Baykal da kongreyi izliyor tabii ki. Evinde ziyaret ettiğim Baykal bekleme eğiliminde.
13 - Eski Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem ve eski genel sekreter Adnan Keskin de dönüş yolunda. Ancak onların da en büyük sorunları Önder Sav.
14 - Kulislere Önder Sav’ın da PM’ye aday olmayacağı bilgisi düştü. Sav’ın aday olmaması iki nedene bağlanabilir. Birincisi bugünkü oylamada çok çizik yiyeceği. İkincisi kurduğu ekibi dışarıdan yöneteceği.


YENİGÜN 23 - 05 - 2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder