Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

12 Mart 2010 Cuma

Yeniden yapılanma önemli

Jeotermal A.Ş. Genel Müdürü Ali İçhedef’in görevden alınmasından sonra kurumda yeniden yapılanma konusunda atılacak adımlar tartışılmaya başlandı. Bir sonraki toplantıya kadar Genel Müdür Yardımcısı Ali Yusufoğlu vekaleten görevi yürütecek. Ancak gerçekten dirayetli bir genel müdüre ihtiyaç var o kurumda. Geçtiğimiz yıl kalorimetre ihalesinde yaşananları dikkate aldığımızda İzmir Jeotermal A.Ş’nin yeniden yapılanması şart. Aksi taktirde yeni tartışmalar yaratacak kayıtlarla karşı karşıya kalabiliriz. İzmir Valisi Cahit Kıraç’ın da bu konuda dikkatli olması ve yeni adaylık konusunu ince eleyip sık dokuması gerektiği kanısındayım. Yoksa kalorimetre ihalesi kayıtları da ortaya çıkabilir ve kendisine de zarar verecek gelişmeler yaşanabilir. Kocaoğlu’nun, Ali İçhedef konusunda bu kadar ısrarlı olması ise kafalarda soru işaretlerini yoğunlaştırıyor. Yoksa localardan önemli bir istek mi var?

***

İl Genel Meclisi Grup Başkanvekilliği konusunda tartışma büyüyor. Ekibin adayı Mamut Esat Aslan’a eski meclis başkanı Hakkı Berksü de destek veriyor. Milletvekilliği düşünen Hakkı Berksü’nün böyle bir ortamda siyasi geleceğini riske atacağını beklemiyorum. Gerçi bu dönem her şey birbirine karıştı ve siyasi intiharlar arka arkaya işleniyor. Milletvekili aday adaylarından Kocaoğlu’nun bürokratı Oktay Gökdemir’in il kongresinde Yüksel Demirsoy’a açık destek verdiğini unutmamak gerekiyor. Bakalım, Baykal’ın karşısında olanlar adaylıklar gündeme gelince ne olacaklar? Sanırım bu konuda bir çalışma da yapılıyor. Oy vermeyenler, Demirsoy’a imza atanlar saptanmış ve yukarıya gönderilmiş durumda.

***

CHP İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun, CHP Gaziemir ilçe başkanlığını ziyaret ederek birlik ve bütünlük noktasında mesajlar verdi. Ben yine anlamakta zorlanıyorum. Birlik ve bütünlük isteniyor olsaydı, cebinde 600 delegenin 480’inin imzası olan Rıfat Nalbantoğlu’na neden “dur” denildi? Nalbantoğlu aday olsaydı, İzmir kongresi davullu zurnalı olmaz mıydı? Sanıyorum birileri sorunun kaynağına inilmesini engellemek için hareket halinde. Ancak ne kadar çaba sergilense de, yukarıdaki “Bu iş bitecek” dedi ise, bitecektir.
Gelelim tekrar Gaziemir’e. İl Disiplin Kurulu’nun önünde Gaziemir İlçe Başkanlığı tarafından CHP’den atılması istenen 15 kişinin dosyası var. Mesele birlik beraberlik ise, Genel Başkan’ın adayına karşı aday çıkıyor ve ortalığı savaş alanına çevirip daha sonra bir şey olmamış gibi devam ediyorsan, 15 kişinin partiden atılması için neden hala direniyorsun. Yoksa sadece “Ben yaparsam olur, gerisi beni ilgilendirmez mi” diyorsun? Tüm bu süreç çok çelişkili değil mi?
Hasan Tahsin Dokuzeylulradyo’da Sabah Resimleri adlı programını her sabah 08.00 ile 10.00 arasında sunmaya başlamış. Tabii her zamanki gibi çok konuştuğu için bir sonraki programın saatinden de çalıyor. Hasan’ın İzmir şovenizmini dilemek ister, güne stresli başlamak niyetindeyseniz, kendisine internetten www.dokuzeylulradyo.com web sayfasından ya da radyodan 107.9 kanalından ulaşabilirsiniz. Ben dün dinledim ve acayip bir gerilim ile güne başladım. Her şeyim ters gitti.

YENİGÜN 12 - 03 - 2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder