Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

31 Mart 2010 Çarşamba

Birinci yıl değerlendirmesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu seçimle işbaşına geldiği ikinci dönemin ilk yılını değerlendirdi. Metro konusunu zaten biliyoruz. Kocaoğlu yer olarak Nergis istasyonunu seçmiş. Karşıyaka istasyonunu neden tercih etmemiş? Orada daha çok iş var.
Benim takıldığım bir-iki nokta var hali ile bu değerlendirmede.
Çamurdan enerji üretimi…
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Harmandalı Çöp Deponi Alanı ve Çiğli Arıtma Tesisi’nden günlük olarak çıkan 600 ton çamurdan elektrik üretme hazırlıklarına başladı. Metan gazından elde edilecek elektrik için Büyükşehir para harcamayacak, aksine enerji üretecek tesisleri kuracak firmanın satışından pay alacak. (Haber Ekspres - 20.11.2002)
Ege Biyoteknoloji tarafından geliştirilen ’İzmir’in çamurunu enerjiye dönüştürme’ projesini hayata geçirmek için bilim adamları İzmir’de buluştu. İsrail, İngiltere, İtalya, Belçika, İspanya ve Yunanistan’dan gelen bilim adamları, İzmir’in çamurundan mazot üretecek projeyi tamamlayacak. (Milliyet Ege - 26.11.2006)  
İzmir’in yatırımcı çekmesi için İnciraltı, Yeni Kent Merkezi ve Yarımada’nın planlanması…
İzmir’i gökdelenlerle buluşturmayı planlayan “Yeni İzmir Projesi” tepki çekti. İzmir Valiliği, belediyenin Karşıyaka Turan ile Alsancak Limanı arasındaki 550 hektarlık alanın çok katlı imara açılmasını öngören kararına karşı dava açtı. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, daha önce İmar Komisyonu’nda CHP ve AKP’lilerin oybirliğiyle kabul ettiği plan değişikliğiyle, Turan-Alsancak Limanı bölgesinde zeminde yüzde 25, 30 ve 35 olan kullanım hakkını yüzde 40, 45 ve 50’ye yükseltti. (Hürriyet - 17.04.2006)
İzmir’in enerjisinin tartışmaya harcanması…
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, Kocaoğlu’nun kendisine yönelttiği, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) Güzelbahçe’de kurmayı planladığı kampüsten rant elde edeceğine ilişkin suçlamalara karşılık kamuoyunda ticari ve şahsi itibarının zedelendiği gerekçesiyle hakaret davası açtığını söyledi. (Yeni Asır - 20.09.2008)
NOT: Kocaoğlu ile gazeteci Erdal İzgi arasında kamuoyuna yansıyan ve Piriştina üzerinde yoğunlaşan telefon görüşmesi Kocaoğlu’nun birinci yıl toplantısında soruldu. Kocaoğlu böyle bir telefon görüşmesini kabul etti ancak telefonda sarfettiği “söz”ün Piriştina’yı değil Erdal İzgi’yi hedef aldığını iddia etti… Bunun üzerine İzgi bir açıklama gönderdi.
Büyük Başkan
Bir şeyler demiş.
Ne dediğini dememiş.
Demedim diyene;
Diyecek laf yoktur.
Ne var ki.
Dil inkar eder de;
Vicdan demedim der mi?
Daha önce belirtmiştim. Onlar açıklamaz, kaytarırlar ise, bu sütundan açıklayacağım ben diye.
Aşağıdaki dizedeki şifreler arasında bu yakası kapalı sözü kendiniz bulabilirsiniz. Tabii biraz çalışmak ve şifre mantığını kavramak şartı ile.
ksotüjmsotüjkıtüjksoyüjksotajksotüyksotüjos
otüjkkotüjksetüjksonüjksotüjksotütksotüjösot
üjkgotüjksntüjksoıüjksotnjksotüıksotüjnsotüjka
otüjksktüjksoşüjksotajksotübksotüjesotüjknotü
jksatüjksosüjksotfjksotüejksotü
Anahtar harfler o, s, k, j, ü ve t
Bulamadıysanız, sizin sorununuz…
YENİGÜN 31 - 03 - 2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder