Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

10 Mart 2010 Çarşamba

Büyükşehir de karışacak

İl Genel Meclisi’nde yapılacak grup başkanvekilliği seçimleri önemli. Bu seçim kimlerin ekibe bağlı olduğunu da bir anlamda gösterecek. Aslında bir önemli seçim daha var önümüzdeki günlerde. Büyükşehir komisyonları seçimi.
Yerel seçimler sonrasında Büyükşehir komisyonları oluşturulurken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı cebinden bir liste çıkarmış ve belirlediği komisyon üyelerini teker teker okumuştu. Kimse ses çıkarmamış, Kocaoğlu’nun listesi olduğu gibi kabul edilmişti. Dönemin İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu olunca ve Nalbantoğlu Aziz Kocaoğlu’na destek verince Büyükşehir Belediye Başkanı’nın işi kolaylaşmıştı.
Bu kez de aynı süreç mi yaşanacak?
Yine Kocaoğlu listeyi hazırlayacak ve herkes kabul mü edecek?
Büyükşehir kulislerinde “gerçek seçim isteriz, Kocaoğlu’nun dayatmalarına karşıyız” sesleri daha gür çıkmaya başladı. Üstelik halihazırdaki İl Başkanı Ekrem Bulgun da seçimden yana. Oldukça ilginç bir sürece doğru ilerliyoruz.
Eğer Kocaoğlu gereken desteği bulamaz ve komisyonlara kendisinin istemediği isimler gelir ise hayli şenlikli geçecektir önümüzdeki dönem.

***

CHP’de kurultay dönemi gelip çattı. Mayıs ayında yapılması planlanan kurultayın Nisan ayı sonuna çekilmesi de gündemde. Amaç olası bir erken seçime hazırlıklı olmak. Kurultayın en önemli konusu tüzük kurultayında kabul edilen yeni tüzüğün ne zaman yürürlüğe gireceğinin saptanması ve bu tüzük eşliğinde oluşacak üst yönetim.
Kulislerde Baykal’ın yeni tüzüğü kurultaydan hemen sonra devreye sokacağı ve yeni bir yapı ile kamuoyuna doğrudan mesajlar vereceği konuşuluyor. Tabii bu mesajlardan en önemlisi Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı’nın kim olacağı konusu. Baykal’ın bu koltuğa farklı bir isim ataması parti dengelerini gerçek anlamda değiştirecektir.
Baykal’ın Kemal Kılıçdaroğlu, İlhan Kesici ve Faik Öztrak gibi isimleri öne çıkaracağı, toplumun tamamına hitap edecek yeni bir yapılanma oluşturacağı da gelen bilgiler arasında.
Şu bir gerçek, 40 yıldır siyasetin içinde olan Baykal, siyasi yaşamını başbakan olarak tamamlamak istiyor. Bunun için her türlü adımı atmaya da hazır.

NOT: Gaziemir İlçe Başkanı Yüksel Demirsoy üzerine yaptığım tespitlere oldukça fazla yanıt geldi. Maillerin ve yorumların bir bölümü, “Gaziemir’de Yüksel Demirsoy ile ilk kez CHP kazandı” şeklindeydi. El insaf... 5 yıl önce de Halil İbrahim Şenol aday ve Yüksel Demirsoy ise ilçe başkanıydı. Ama olmadı. Seçimi AKP kazandı. Bu seçimde anketlere göre yüzde 10 geride olan Sıtkı Kürüm bile Karabağlar’da belediye başkanı oldu. Hatta metroyu yüzüne gözüne bulaştıran, kente bir çivi bile çakmayan, Gaziemir Fuar Projesini “battık” şeklinde açıklayan Aziz Kocaoğlu yüzde 56 oy aldı. Lütfen biraz sosyoloji, Türk tarihi, psikoloji gibi disiplinleri okuyun. Yetmedi, İzmirlilerin duruşu, merkez sağın AKP karşısındaki tavrı gibi tespitleri yorumlayın. Bu kafa ile giderseniz, gerçekten kafa üstü çakılacaksınız...

YENİGÜN 10 - 03 - 2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder