Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

22 Mart 2010 Pazartesi

Sorular, sorular ama gerçek sorular

Büyükşehrin önümüzdeki günlerde yapması gerekenler:
1 – Aliağa - Menderes Hattı’nın medyaya tanıtımı. Kalan işlerin ne zaman biteceğine dair net bilgilerin paylaşılması… Son tarih 9 Eylül mü, 29 Ekim mi
2 – Üçyol – Üçkuyular hattında yaşanan gelişmelerin kamuoyuna aktarılması. Hatay Caddesi’nde yaşanan çökme tehlikesini geçip geçmediği konusunda net bilgilerin paylaşılması. Tansaş bölgesinde yapılacak aç – kapa ihalesinin ne zaman başlayacağının netleştirilmesi.
3 – Bornova metro hattında yeni gelişmelerin olup olmadığının kamuoyuna aktarılması.
4 -  Agora’da kamulaştırılmaları bitirilen ve paraları ödenen dükkanların en kısa süre içinde yıktırılması ve bölgede ışıklandırma da dahil yeni düzenlemenin yapılması.
5 – İkiçeşmelik yolu üzerindeki spotçular konusunda herhangi bir adımın atılıp atılmayacağının kamuoyu ile paylaşılması. Burası konusunda bir master plan düzenlemiş ise bu bilgilerin kamuoyu ile paylaşılması.
6 – Kadifekale’de yaşayan bazı vatandaşların Limontepe’de yaptırılan apartmanlara taşınacakları yönündeki bilginin kesin tarihler verilerek netleştirilmesi. Vatandaşların terk edecekleri alanlara yıkıldıktan sonra nelerin yapılacağının bir animasyon programı ile anlatılması.
7 – Tramvay projesindeki gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılması ve projenin yapım ve uygulama tarihlerinin netleştirilmesi.
8 – Sosyal projelerde iddialı olduğu belirtilen büyükşehrin, abi – kardeş projesindeki gelişmeleri kamuoyuna aktarması… Sayısal veri bulunmasa da sosyal projenin geldiği noktanın ve getirdiği yararların İzmirliler’e anlatılması.
9 – Daha önce kette yapılacağı belirtiler 4 otopark konusunda atılan adımların netleştirilmesi.
10 – Deniz taşımacılığını arttırmak için alınması planlanan yeni gemiler konusunda neden fikir değiştirildiğinin açıklanması. Bu konuda devreye giren isimlerin kamuoyu ile paylaşılması.
11 – Yeni Fuar alanı projesinde tek başına devam edeceğini açıklayan büyükşehrin açıklama sonrası attığı adımları kamuoyu ile paylaşması.
12 – Belediye başkan danışmanı olarak alınan arkadaşlar ne yapıyorlar? Her birinin sorumluluk alanı çerçevesinde bugüne kadar yaptıkları nelerdir? Oların kentin ilerlemesi ve gelişmesi konusunda ürettikleri projeler hangileridir?
13 – Büyükşehirde tüm işler rayına oturmuş mudur? Komisyonlarda görev alacak arkadaşlar seçimle mi işbaşına geleceklerdir? Yoksa, “Oturun oturduğunuz yerde, benim kararlarımı onaylayın mı” denilecektir.   
İşte bu konular İzmirlileri gerçekten ilgilendiren ve çözüm bekledikleri konular. Ancak bizim belediyemiz, “Kahvaltılar organik olacak, İzmir’in sokakları şiir kokuyor, Yaralı caretta caretta özgürlüğüne kavuştu, sağdan soldan ziyaretler” gibi başlıklarla geçilen haberler ile idare ediyor. Bunlar da belki önemlidir. Ancak 3 milyonu ilgilendiren sorular yukarıda kaleme alınan sorunlardır ve İzmir halkı bu sorulara yanıt beklemektedir.


YENİGÜN 22 - 03 - 2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder