Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

5 Haziran 2009 Cuma

İlginç gündem

Ne oldu da birden bire ilçe belediyelerinde bazı gökdelenler ve aktivitasyon merkezlerinin 1000’lik planların çıkarılması konusunda hareketlenme başladı. Bunların 5000’likleri daha önce seçim öncesi Büyükşehir meclisinden geçmişti.Konak’ta bir gökdelenin yapılması yönünde hukuk komisyonuna apar topar getirilen bir proje var. Gerçi Çarşamba günü Konak Hukuk Komisyonu, bu aniden ortaya çıkan projeyi 5’e 5 reddetti. Aslında Konak’ın seçimden önceki meclisi bu projeyi onaylamış, SİT Kurulu’ndan geri dönmüştü. SİT kurulu yoğunlaşmayı gerekçe göstererek projeyi iade etmiş, “şunu doğru dürüst yapın” demişti.
Konak Hukuk Komisyonu yeni gelen dosyada SİT kurulunun isteklerinin gerçekleşmediğini görünce 5 kişi olarak bu işe ret verdi.Ardından konu meclise geldi. Mecliste de hayli sert tartışmaların yaşanması bekleniyor. Yazar bu satırları kaleme alırken, Konak Meclisi devam ediyordu.Ancak bu gökdelen inşaatı en az metro inşaatı gibi İzmir’de bir sorun olarak karşımıza çıkacak görünüyor. Tabii ki Konak Meclisi’nin alacağı karar doğrultusunda.
Gökdelenin yapımına kimler izin veriyor, kimler meclis üyelerine baskı kuruyor?
Bu soruların hemen hepsi yanıt bulacaktır önümüzdeki günlerde.Karabağlar’da ise bir büyük alışveriş merkezi olması planlanan ve Büyükşehir’de hazırlanan 5000’liklere öyle geçirilen 13 bin metrekarelik alanın büyük bir alışveriş merkezine tahsisi gündemde. Karabağlar Belediyesi Meclisi de bu konunun çabuk bir şekilde hallolması için hareket halinde.
Beni asıl merak ettiren, dürüst belediye başkanımız Aziz Kocaoğlu’nun geçirdiği 5000’liklerin ilçe belediyelerinden de süpersonik hızla geçmesi konusunda oluşan aşırı duyarlılık. Son bir uyarı ilçe belediyeleri meclis üyelerine… Şakran’da denize nazır 5 yıldızlı yepyeni bir otel yakında işletmeye açılacakmış. Bu otelde kalmak isteyenlerin işlemlerini yaptırmak için Cumhuriyet Bulvarı No:1 Konak / İZMİR adresine başvurmaları yetiyor.

NOT 1: Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği bugün Çiğli’de evrensel kooperatifçilik sempozyumu düzenliyor. Sempozyumun ana konusu giderek tekelleşen zeytinyağı firmalarına karşı üreticinin ve üretici kooperatiflerinin duruşu. Bence çok önemli bir sorun. İzmir’in bu işe sahip çıkması şart.

NOT 2: Çiğli alt geçitleri yeni bitirildi ve görkemli bir tören ile açıldı. Bir de baktık ki yepyeni yolda geniş bir çukur açılmış, çalışma yapılıyor. Bu yolun ve alt geçitlerin yapımı için Çanakkale yolu 1 yıl kapatıldı. Yolun alt yapı çalışmaları o zaman bitirildi ise bu kazı neyin nesi?

NOT 3: Bergama eski Belediye Başkanı Sefa Taşkın’ı bir vesile ile aradım. İstanbul’da oğlunun evinde vileda ile yer siliyormuş. Sayın Kocaoğlu’nun dikkatine…

YENİGÜN 05 - 06 - 2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder