Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

31 Ekim 2008 Cuma

Yeni tartışma

Tüzük Kurultay’ı tartışması nihayet kent gündemine oturdu. Daha düne kadar her şeyi İzmir üzerinden ölçmeye çalışanlar durumun o kadar da kolay olmadığını, partinin iç ilişkilerinin, Türkiye siyasetinin de bu konuda önemli olduğunu nihayet kavradılar. Son iki gündür yapılan tartışmalarda tüzük kurultayının önemi yeterince vurgulanmaya başlandı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi bile atacağı adımlarda yüzük kurultayını dikkate alıyor. Tabii bu aşamada bir Büyükşehir Belediye Başkanının böyle bir tarihi hatayı yapması sorgulanmak zorunda. Kentin yerel konularda ve siyaseti üzerinde yazı yazanların da böyle bir gelişmeyi atlamaları ilginç… Neyse yavaş yavaş olayın gerçek gündemini kavramaya başladılar.

* * *

Alabay Ailesi, Karşıyaka ve İzmir CHP siyasetinin iyi tanıdığı bir ailedir. Arif Alabay’ın liderliğinde ailenin yüzde 90’ının yerel seçimler öncesinde CHP’den istifa etmesi benim için bile bir sürpriz oldu. Arif Alabay’ın parti içerisinde yıllardır oynadığı aktif siyaseti dikkate aldığımda CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ertam Özen’in bu istifa furyası konusunda neler düşündüğünü merak ediyorum açıkçası… Tabii bu konuda örgütü çok iyi bilen CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın ne kadar bilgilendirildiği şeklinde soru sormamda bir sakınca yoktur diye düşünüyorum. Yılların CHP destekçisi bir aile partiden koparsa, birileri dönüp “Ne oluyor” demek zorunda. Özellikle yerel seçim öncesi…

NOT 1: İzmir’i çok iyi bildiğini ve hatta CHP siyasetinde aktif olduğunu belirten sevgili arkadaşımız Ümit Yaldız’ın Pasaport İskelesi’nden Karşıyaka yerine Bostanlı vapuruna binip, “Bir dakika… Benim Balçova’da ne işim var” dediğini biliyor musunuz? Aslında normal… Kocaoğlu ile Bornova’da Kaynana Cemal’in kahvehanesinde buluşmak ile maalesef İzmir öğrenilmiyor. Kılavuz karga olunca…

NOT 2: Hasan Tahsin’in durumu hayli ilginç. Son günlerde kendisini Büyükşehir belediye başkan aday adayları ile sıkça yemekte görmeye başladım. Son bir haftada 3 aday adayı ile yemek… Hasan Bey bu yemeklerin hesabını ağabeyine vermek zorunda.

YENİGÜN 31 - 10 - 2008

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder