Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

15 Ekim 2008 Çarşamba

En çok tüketilen malzeme

İzmir’de son 1 hafta içerisinde en çok tüketilen malzeme nedir?
Ekmek değil…
Süt de değil…
Etin olmasını zaten beklemeyin…
Bak su olabilir. Ama o da değil…
Bilemediniz…
İzmir’de son 1 haftada en çok tüketilen malzeme galoş…
Aranızda bilmeyen olabilir. Galoş hastane gibi steril ortamlara girerken ayakkabıların üzerine giyilen mavi renkli poşet…
İzmir Büyükşehir Belediyesi basın bürosu her gün ayağının yarı kırılması nedeniyle evine çekilen Kocaoğlu’nun resimlerini yayılıyor.
Kocaoğlu bir tarafta yatıyor, karşısında onlarca galoşlu adam…
Neyse ki Kocaoğlu kuruşunu hesaplayan biri olarak eşinin geliştirdiği bu metodun aile bütçesine vereceği ağır darbeyi görmüş ve ayakkabıların kapıda çıkarılması yönünde fikir geliştirmiş.
Önceki gün belediye mecli toplantısından sonra eve giden meclis üyeleri de ayakkabılarını çıkardıktan sonra başkanlarının kaldığı odaya ulaşmışlar.
Belki Kocaoğlu belki aileden bir başkası eve ziyarete gelenlerin listesini tutmuşlar. Böylece gelmeyenleri saptamışlar.
Bu listenin basın bölümü hayli ilginç.
Listenin baş sıralarında kardeş rolündeki Hasan Tahsin var. Ama Kocaoğlu’na muhalif yapıda olan hatta kendisine karşı aday adaylığını koyan isimler bile ziyareti atlamamış.
Tabii Kocaoğlu’na danışmanlık yapan gazeteciler yoğunlukla ziyarete gidenler arasında. Bir bölümü ise hemen hemen her gün uğruyorlar…
Bir de telefon edip geleceğini belirten ama sonra nedense uğramayanlar var. Sanırım yemek yapmak daha öncelikli olmuş.
Deniz Baykal’ın geçmiş olsun dileklerini Salihli’den getiren siyasetçiler de var listede.
Tabii Deniz Bey’in tek büyükşehir belediye başkanını 90 kilometre yolu bahane edip ziyaret etmemesi de zihinlerde ayrı bir soru işareti oluşturmuş durumda.
Bu arada hemen her gün Kocaoğlu hakkında sağda solda konuşan atıp tutanların ziyaret kuyruğunda olmaları da ilginç geldi bana.
O listeyi de yakında yayınlayacağım… İnsanlar biraz dik durmayı başarsalar iyi olacak.

NOT 1: Yenigün’ün CHP’nin kadrolu baston haberi çok iyiydi. Aday listeleri açıklandıktan sonra çok insana lazım olacak o baston. Kocaoğlu kaybetmesin onu.

NOT 2: Kocoğlu’nu ziyaret etmeyen biri olarak “yangında ilk atılacaklar” listesinde ilk sıralara yükseldiğimden eminim.

NOT 3: İzmir Büyükşehir Belediyesi çökmüş durumda. Bugün toplam iki haber geçtiler. Kendilerine önerim sıkıştıklarında, “Kocaoğlu bugün ziyaretçilerini pembe pijaması ile karşıladı” gibi haberleri yayına koyarlarsa bu sorunun altından kalkmış olurlar.

YENİGÜN 15 - 10 - 2008

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder