Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

3 Ekim 2008 Cuma

Herkes merak içinde

Herkes İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun İzmirlilerin bayram telaşı nedeniyle bayram sonrasına bıraktığı, ancak net bir tarih vermediği adaylık, aday adaylığı, aday adaylığına adaylık, aday adaylığının kamuoyunda netleştirilmesi vs. şeklindeki açıklamasına kilitlendi. Bu kadar kavram kargaşası yaratmayı başaran Kocaoğlu, bayram öncesi en azından biz garip kullarına biraz ipucu verseydi fena mı olurdu? İşin ilginci CHP Genel Merkezi de şaşkın.
Siyasi ritüellerin alaşağı edildiği konusunda da hemfikir genel merkez. Genel kanı şu:
“Bir büyükşehir belediye başkanı zaten adaydır. Aday adayları arasında bile değildir. Her zaman ayrı değerlendirilir. Bu sadece CHP için değil tüm siyasi partiler için geçerlidir. Kocaoğlu böyle bir açıklama ile neyi açıklayacak biz de merak ediyoruz. Üstelik açıklamanın zamanı bile belli değil.”
Genel merkez bir adım daha ileri gidiyor ve şu yargıyı dile getiriyor:
“Sakın bu açıklama aday olmadığına yönelik olmasın…”
Bana göre tabii ki değil. Bu kadar eleştiriye rağmen, projelerin geldiği durum ortadayken, arsenikli su krizinde yaşananlar İzmirliler tarafından dikkatle izlenirken, partinin her yapısı ile kavgalıyken “Yüzyılın yatırımını yaptım” açıklaması, narsizm tanımlamasını ortaya atanların bile şapka çıkaracakları cinsten.
Bu arada Kocaoğlu’na bir önerim olacak. Gerçi her şeyi bilen birine öneri sunmak biraz garip kaçacak ya…
Sayın Kocaoğlu… Hani seçime kadar biteceğini iddia ettiğiniz Üçyol-Üçkuyular metro hattı vardı ya… Şimdi seçim öncesi bu hattın en azından tünel inşaatının biteceğini iddia ediyorsunuz. O zaman vatandaşlar metro ile Üçyol’a kadar gelsinler. Oradan trafiğe takılmadan tüneli kullanarak Üçkuyular’a kadar yürüsünler.
Ne fikir ama değil mi? Gerçi siz de bunlardan çok var ama olsun.
İnternetten yazılarıma gelen bir eleştiriyi de buradan yanıtlamak isterim. Eleştiri şu:
“Kocaoğlu pergel yasası ile yeni eklenen ilçelere ve beldelere büyük yatırım yaptı. Oy patlaması yapacak oralarda.”
Doğrudur. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanan yerlerin nüfusu toplam nüfus içinde sadece yüzde 20. Yeterli yatırım alamayan diğer yüzde 80 ne düşünüyor acaba? Hem Kocaoğlu taşra dediğimiz alana bu kadar önem veriyorsa girsin il genel meclisine, başkan olsun daha çok yatırım yapsın o bölgelere.

NOT 1: Aziz Kocaoğlu’nun bazı gazeteciler ile yüzmeye gittiğini öğrenmek ilginç geldi bana. Üstelik bu seyahatlerde ne şoför ne de koruma varmış. Kocaoğlu arabayı bizzat kendi kullanıyormuş. Bir yaşıma daha girdim. Bu tür haberler artarsa erken yaşlanacağız anlaşılan.

NOT 2: Uzun süredir unutuyordum not olarak yazmayı. Bayram bitti kaleme alayım bari. AKP İzmir milletvekili İsmail Katmerci Ramazan gecelerini İsmail Hakkı Kırdı’nın Şelale adlı kahvehanesinde geçirdi. Ne zaman gece saat 24.00’te köpeğimi dolaştırmak için dışarı çıksam, Katmerci’yi nargile içerken görüyordum. Milletvekili ile görüşmek isteyenler Şelale’de beklesinler yeter…

YENİGÜN 03 - 10 - 2008

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder