Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

7 Mayıs 2008 Çarşamba

Tebrikler basın bürosu

Büyükşehir Belediyesi basın bürosunda her gün en az 7 haber geliyor. Olağanüstü günlerde bu sayı 10’ kadar yükseliyor. Eğer evden hiç çıkmıyorsanız gelen haberlere baktığınızda “Acaba ben New York’ta mı yaşıyorum” diyebilirsiniz. Bu nedenle öncelikle basın bürosunda çalışan arkadaşları kutlamak istiyorum.
Ancak dışarı ayağınızı attığınızda yaşadığınız kentin sadece Afrika kentleri standartlarından biraz daha iyi olduğunu görüyorsunuz.
“Aç kapa” yolların durumu hiç de iyi değil. Hiçbiri zamanında bitirilemiyor. Açılış yapılanlarda bile inşaat devam ediyor.
Bugünlerde Anadolu Caddesi’nde aynı sorun söz konusu. Üstelik bölgede yaşayanların hiç biri Çiğli’deki yeraltı geçidinin gerçek anlamda nasıl olacağını bilmiyor. Proje öyle saklanmış ki, herkes birbirine soruyor, büyükşehir belediyesinin ne yaptığını anlamak için.
Kazma işlemi başladıktan sonra Çiğli’de feryatlar yükselmeye başladı.
Çünkü yapılan yeraltı geçidi Çiğli’yi ikiye bölmenin dışında oradaki esnafı da tamamen öldürecek.
Esnafın feryadına yeni MYK üyesi Mehmet Ali Susam yetişti. Çiğli’de yaptığı esnaf ziyaretinde konu hakkındaki şikâyetleri aldı. Ne yapılabilir ki?
Projenin ihalesi yapıldı ve kazma vuruldu. Bu saatten sonra projenin revize edilmesi de mümkün değil. Üstelik alt geçidin yıl sonunda bitirileceği belirtiliyor. Yani seçimden hemen önce…
Bu da çok riskli…
Ortaya çıkacak herhangi bir terslikte Anadolu Caddesi bitirilmeden seçime girmek de var.
Kocaoğlu’nun zaman konusunda zaten sorunu var.
Daha önce bu köşede belirttiğim gibi 3 ay önce bana yaptığı açıklamada Aliağa-Menderes hattının Haziran sonunda tamamen bitirileceğini iddia etmişti. Ama birkaç gün önce projenin ancak 2010 yılında sonlanacağı açıklaması geldi.
2008 Haziranı nerede 2010 nerede?
Üçyol-Üçkuyular hattında ise nelerin yaşandığı çok fazla bilinmiyor. Yine birkaç gün önce iki taraftan kazım işleminin bitirildiği tünelin tamamen açıldığı haberi düştü internetten. Tabii kimse metro tüneline inmediği ve kontrol edemediği için neyin ne kadar bitirildiği bize verilen bilgilerden oluşuyor sadece.
Hatay Caddesi’ni kullananların hemen hepsi metro inşaatının seçim dönemine yetiştirilemeyeceği görüşündeler.Ege Üniversitesi-Bornova arasındaki metro haktı ise bölgedeki apartmanların yıkılma tehlikesi nedeniyle durdu. Bu konuda kararı Kocaoğlu verecekmiş.
Millet aya gidiyor, biz hala yapılacak bir yeraltı tünelinin apartmanlara zarar verip vermeyeceğini proje aşamasında öğrenemiyoruz. Milyarları toprağa gömdükten sonra, “N’olacak bu apartmanlar” sorusunu soruyoruz.
Tüm bu olumsuzluklara rağmen “İzmir’deki metro hattı Narlıdere’ye kadar uzuyor” şeklinde basın bülteni geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu’ndaki arkadaşları tekrar kutluyorum.Ortada olanlara rağmen bir şeye bu kadar iyi takla attırmak başarıdır.

PS 1: Ünlü Türk büyüğü gazeteci Hasan Tahsin, Mehmet Ali Susam’ın MYK’ya seçilmesinden dolayı memnun olup olmadığımı sormuş. Biraz bekleyip Susam’ın neler yapmak istediğini görelim, sonra memnuniyet anketi yaparız.

PS 2: Internette de yayınlanan gazetedeki yazıma bir okur yorumu gelmiş, “Nuri Batuhan-Aydınlı olmak” konusundaki esprimin beğenilmediği belirtilmiş. Aydın rasgele seçilmiş bir il değildir. Batuhan’ın eş durumunda Aydınlı olma ihtimali yüksektir.

YENİGÜN 07 - 05 - 2008

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder